Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Слова подяки передадуть до музею: на набережній Дніпра триває акція «Герої Дніпра, пам’ятаємо!»

Слова вдячності героям усіх часів можуть залишити дніпряни на дошці пам'яті. Її встановили на  Фестивальному причалі в рамках пам’ятної акції «Герої Дніпра, пам’ятаємо!».

«З 8 по 9 травня з десятої ранку і до сьомої вечора будь-хто може написати слово або декілька для тих, хто захищав і продовжує боронити Дніпро. Усього виготовили 4 000 спеціальних листівок (із зображенням маку - символу Дня пам'яті та примирення). Написане кріпитимуть на імпровізовану стилізовану дошку, після завершення заходу її передадуть до Музею історії Дніпра», — зазначила заступниця директора департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Олена Куян.

Попри сильний дощ на дошці з'явилися як слова подяки, так і дитячі малюнки, —розповів один з помічників акції Даніїл. Хлопець додав, що підходили люди різного віку, і зранку і до п'ятої вечора. Тут закріпили більше ніж 200 листівок.

Крім дошок, на Фестивальному причалі поставили і екран, на якому транслюють документальні фільми та пісні, присвячені Дню пам'яті та примирення.