Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Найкрасивіша фотозона Дніпра розкинула рожеві квіти: як виглядає алея сакур біля монумента Слави

Частинка Японії у Дніпрі – алея сакур – зацвіла. Пів сотні дерев розкинули рожеві квіти на центральній алеї біля монумента Слави. Зараз це не тільки привабливе місце для прогулянок, а й неперевершена весняна фотозона. Тут можна зробити тематичні світлини як на професійну камеру, так і на смартфон. Помилуватися символом Країни вранішнього сонця можуть усі охочі.

«Дуже приємно бачити рожеве цвітіння сакур. Скажу, що раніше на цій алеї було дуже красиво, а зараз ще приємніше прогулюватися», – поділилась пані Анжела, яка щодня буває тут із онуком.

Ці молоді сакури з’явилися у Дніпрі 26 жовтня 2017 року в рамках однієї з частин спеціального проєкту, ініційованого японською стороною до 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Японією. Тоді до висаджування дерев долучилися міський голова Дніпра Борис Філатов та Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шіґекі Сумі.

Також у 2017-му за підтримки керівництва Дніпра, посольства Японії в Україні та Українсько-Японського центру НТУУ «КПІ» провели «Японську осінь у Дніпрі». Відбулась низка концертів: в академії музики та у театрі опери та балету. А ще містяни змогли побачити виступ традиційного японського лялькового театру «Бунраку». Згідно з указом Президента України 2017-й оголосили «Роком Японії в Україні».