Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі до Великодня вихованці центрів підтримки дітей та сімей підготували близько тисячі пасок для підопічних терцентру

У дніпровських міських центрах підтримки дітей та сімей до Великодня провели акцію «З дитячих долоньок – сивині на скронях». Діти разом з вихователями випекли і прикрасили близько тисячі пасок для підопічних міського територіального центру соціального обслуговування. 

«Усі три міські центри підтримки дітей та сімей зініціювали таку добру і гарну акцію до Великодня, а департамент соціальної політики міськради її підтримав. Приготовані пасхальні хлібини – для одиноких маломобільних містян похилого віку, які перебувають на супроводі у міському територіальному центрі», – сказала начальниця управління – служби у справах дітей департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Ганна Довготько.

У Центрі підтримки дітей та сімей «Барвінок» виготовили 328 пасок. За словами директорки закладу Тетяни Карпової, переважна більшість вихованців долучилися до створення пасхальних подарунків для одиноких бабусь і дідусів. 

«Дітки не лише брали участь у виготовленні пасочок, їхньому оздобленні, вони ще й до кожної написали вітальну листівку. Вихованці залюбки долучилися до процесу: хтось допомагав в опарі, вимішувати тісто, збивати глазур, посипанням прикрашати. Усі дітки – молодці. Кожен перейнявся добрим почуттям до людей похилого віку», – підкреслила Тетяна Карпова. 

Усі виготовлені у міських центрах підтримки дітей та сімей пасхальні хлібини цього дня, 29 квітня, розвезли по домівках підопічних терцентру. 

«Це одинокі пенсіонери 5-ї групи мобільності, багато з яких прикуті до ліжка. А це означає, що вони не можуть самостійно готувати їжу, ходити до магазинів, а тим паче – пекти паски. Тому дідусі і бабусі будуть дуже раді таким чудовим смачним подарункам до Великодня, та ще й приготованим дітками. Щира подяка усім вихованцям центрів, їхнім вихователям за таку чудову акцію», – зазначила директорка міського територіального центру соціального обслуговування Наталія Біневська. 

Тринадцятирічна вихованка Центру підтримки дітей та сімей «Барвінок» Олександра Синельникова написала коротенький віршик у вітальній листівці. Дівчина теж долучилася до виготовлення та прикрашання пасок: «Сам процес випікання пасок був цікавим. Кухарі детально розповідали про кожен етап процесу: що за чим йде. Усі гуртом потім прикрашали паски. Сподіваюся, вони вийшли смачними, і бабусям, дідусям сподобаються. Найголовніше – нехай вони будуть здоровими й усміхненими!».