Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У рамках щорічних акцій #Дніпро_квітучий та #Чисто_Дніпро близько 150 містян продовжили прибирати сквер Металургів

У Дніпрі масово продовжили прибирання території скверу Металургів, що розташований за палацом культури (просп. Сергія Нігояна, 47). Захід організовано у рамках акцій #Дніпро_квітучий та #Чисто_Дніпро, що ініційовані міським головою Борисом Філатовим.

До наведення ладу у сквері 24 квітня долучилися близько 150 людей, більшість з них – небайдужі мешканці району, представники промислового підприємства, технікуму, громадських організацій, волонтери.

«Це вже вдруге цього тижня усі гуртом прибираємо територію скверу Металургів, оскільки вона достатньо велика – понад 3 га – і захаращена. Тому дуже важливо довести цю територію до належного санітарного стану. Максимально прибрати сухостій, сміття, сухе листя, щоб мешканці після цього могли тут гуляти, відпочивати, оскільки це єдина зелена зона поруч. До речі, працюємо над тим, щоб взяти цей сквер на баланс одного з комунальних підприємств і у подальшому провести тут реконструкцію», – сказав представник департаменту парків та рекреацій Дніпровської міської ради Євген Воленко.

Допомагали організовувати мешканців на суботник у сквері Металургів адміністратори двох районних груп у соціальній мережі «Фейсбук» Олена Шутиліна та Дмитро Мерешко: «Інформацію про суботник розповсюджували не лише у соціальній мережі, а й у різних чатах, розміщували відповідні об’яви на подвір’ях будинків. Тобто масово закликали усіх долучитися. І сьогодні тут прибирають близько 100 мешканців району, що живуть неподалік. Ми усі прийшли сьогодні сюди за покликом серця, адже нам небайдужі місця, де живимо і хочемо, щоб такі зелені зони були чистими і охайними. Тому усі гуртом упорядковуємо територію скверу».

Долучилися до наведення ладу у сквері й представники громадської організації «MotoHelpersDnipro».

«Наша організація – волонтерська, допомагаємо при ДТП. І сьогодні теж як волонтери вирішили приєднатися до прибирання території скверу. Дуже добре, що тут багато людей зібралися. Це означає, що їм небайдуже, що навкруги», – наголосила представниця громадської організації Катерина Приходько.