Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі пройшла перша екскурсія для людей з порушеннями слуху «Побач та відчуй Дніпро»

24 квітня у Дніпрі пройшла екскурсія для людей з порушеннями слуху «Побач та відчуй Дніпро». Такий захід у місті влаштували вперше. На нього запросили вісім учасників. Екскурсія пройшла із сурдоперекладачем.

«Туризм для людей з інвалідністю є порівняно новим та соціально важливим напрямом діяльності в Україні. Для нас дуже важливо розвивати туризм для цієї категорії людей, адже це повинно бути доступно усім. Такі екскурсії ми плануємо проводити раз на місяць. А найближчим часом почнемо розробляти екскурсійний маршрут для людей з вадами зору», — розповіла начальниця Туристичного інформаційного центру Дніпровської міської ради Ольга Стасенко.

Туристичний маршрут «Побач та відчуй Дніпро» простягається Січеславською Набережною від фонтану «Сфера» до Монастирського острова.  

«Ми обрали саме Січеславську Набережну, адже це одне з найпопулярніших місць Дніпра. Тут розташована велика кількість пам’яток культури, які розповідають про історію нашого міста, нашого краю у різні історичні періоди», — розповів гід-історик Євгеній Филь. 

Пані Неля прийшла на екскурсію разом із друзями. Каже, що подібні заходи дуже важливі для таких людей, як вона: «Таких екскурсій раніше не проводили. Це гарна нагода дізнатися цікаві факти про місто, у якому ми живемо, зустрітися з друзями. Я вдячна за таку нагоду».