Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Новий рентгенапарат і кімната реабілітації: як оновлюється міська поліклініка № 2

Тривають оновлення у медзакладах Дніпра. У міській поліклініці № 2, що на просп. Героїв, 22, з нуля облаштували кімнату реабілітації. Також замість пів вікового рентгена з’явився сучасний апарат. Виділили й новий великий кабінет, де зробили капремонт.

«Це приклад того, як діє місцева влада і як очільник Дніпра Борис Філатов дотримується слова: ще торік він зазначав, що рентгенобладнання застаріле і майже не працює, люди в різні куточки їздять невідомо куди, щоб зробити цю процедуру. Скептики зазначали, що це передвиборна агітація. І ось приклад – як втілюються обіцянки в життя», – наголосив заступник міського голови Дніпра Андрій Бабський.

У сумі знадобилося 3,5 мільйони гривень, а за мільйон відремонтували приміщення. І це не єдиний сучасний цифровий рентген у місті. Торік у різних медзакладах Дніпра поставили чотири подібних апарати. Цьогоріч закуплять ще вісім.

«Оновлений апарат майже не має випромінювання у порівнянні зі старим. Наразі можна зробити рентген легень, черепа, пазух носа, кісток тазу тощо. Можна вивести знімок на комп’ютер та збільшити потрібну зону тіла, а отримане можна одразу вислати лікареві, який дав направлення», – розповів гендиректор КНП «Міська поліклініка № 2» Дніпровської міської ради Андрій Подольний.

Послуга безкоштовна. Пацієнтові надається електронне направлення від сімейного або закріпленого лікаря, або можна звернутися самостійно, якщо це невідкладний випадок. Ще люди можуть приїжджати робити знімок з інших районів міста.

Крім того, заклад може проводити якісну реабілітацію дорослих і малечі від 3-х років – усе завдяки капремонту та новим тренажерам. Їх закупили коштом Національної служби здоров’я. Як розповіла в. о. директора міської поліклініки № 2 Світлана Цемкалова: радилися з приводу закупки тренажерів та облаштування кабінету з реабілітологами, фізіотерапевтами та інструкторами з ЛФК.