Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Кінофестиваль і перформанси на полігоні «Правобережний»: що пропонує проєкт «Екоосвіта Дніпра–2021»

Лекції про правильне поводження з відходами, артперформанси та кінофестиваль відбудуться цьогоріч у рамках проєкту «Екоосвіта Дніпра–2021: залучення молоді до екологічних проєктів місцевого самоврядування».

«Декілька вишів мають бажання приєднатися до екопроєкту. Ми плануємо зробити кінофестиваль, де покажуть фільми молодих режисерів на екотематику. Також ми зробимо унікальний в Україні перформанс на муніципальному полігоні «Правобережний». За допомогою митців ми «стукатимемося» до сердець містян, щоб вони берегли нашу землю», — поділилася заступниця голови ГО «Асамблея культурного обміну Украіїни» Олена Рожко.
Подібний проєкт реалізується вже вдруге, торік програма мала назву «Екосвідомість Дніпра».

«Торік мерія провела онлайн-екосаміт, долучилися волонтери, активісти, чиновники та європейські спікери. Були екскурсії до «Правобережного» полігону, провели «Еко-хакатон», де кожна команда розробила і презентувала стартапи, спрямовані на поліпшення екології міста. Крім того, ми на байдарках прибирали берегову частину річки Дніпро. На жаль, назбирали більше ніж пів сотні сміттєвих мішків. Тому вважаю, що вкрай необхідне об’єднання суспільства та органів місцевого самоврядування, щоб спільно накопичити екологічні звички», – зазначив начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ярослав Крисько.

А начальник управління внутрішньої політики департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Станіслав Бандура додав, що подібні проєкти повинні реалізовуватися, аби залучати якомога більше громадськості та разом співпрацювати: «Хочу зазначити, що проєкт «Екоосвіта Дніпра–2021: залучення молоді до екологічних проектів місцевого самоврядування» проводиться громадським об’єднанням «Асамблея культурного обміну України» за підтримки департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради та департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради, проєкт реалізується в рамках Програми розвитку місцевого самоврядування, соціальних заходів для людей похилого віку та висвітлення діяльності Дніпровської міської ради на 2021 – 2025 роки».

Стежити за анонсами можна на офіційній сторінці проєкту «Екосвідомість Дніпра».