Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Рішення суду: реконструкції площі Шевченка та вулиці Яворницького у Дніпрі – законні

Наприкінці 2019 року виконавчий комітет Дніпровської міської ради ухвалив рішення «Про надання дозволу департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради на виконання проектних робіт, пов’язаних з реконструкцією пл. Шевченка та вул. Яворницького у м. Дніпрі з улаштуванням пішохідної зони». Торік виконком ухвалив рішення «Про надання дозволу департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР на виконання проектних робіт, капітального ремонту та функцій замовника по об’єкту пл. Шевченко в м. Дніпрі».

У подальшому також було ухвалено рішення «Про видалення зелених насаджень по вул. Яворницького». Громадська організація «Платформа Громадський контроль» та Вадим Мирошник звернулися із позовами до суду, оскільки не погодилися із прийнятими рішеннями виконкому. Про це під час брифінгу 19 квітня повідомила заступниця начальника відділу захисту інтересів територіальної громади міста у сфері земельних відносин управління представництва та захисту інтересів територіальної громади міста у судах загальної юрисдикції департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради Наталія Росітюк.

«Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 14.12.2020 у задоволенні позову Громадської організації «Платформа Громадський контроль» та Вадима Мирошника було відмовлено з підстав необґрунтованості та не доведеності позовних вимог щодо протиправності ухвалених рішень виконавчого комітету Дніпровської міської ради», – зазначила Наталія Росітюк. Не погодившись із рішенням суду, представники громадської організації подали апеляційну скаргу. «Постановою Третього апеляційного адміністративного суду у задоволенні апеляційної скарги було відмовлено та залишено рішення суду першої інстанції без змін», – додала Наталія Росітюк. Таким чином оскаржувані рішення, ухвалені компетентним органом щодо проведення реконструкції пл. Шевченка та вул. Яворницького у Дніпрі, є законними.