Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Підтримка бізнесу: мерія Дніпра уклала важливий меморандум з Державною регуляторною службою

Дніпро – перше українське місто, де між мерією та Державною регуляторною службою підписали меморандум про співробітництво. Домовленість уклали у присутності представників Дніпропетровської торгово-промислової палати, громадських організацій та підприємців, а також представників Південно-східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. 

Співпраця зробить комунікацію з бізнесом ще більш прозорою. У тих умовах, які в країні створила пандемія, це – надважливо. 

«Ми завжди прагнемо бути першими. Не лише у реформуванні комунального господарства, міської інфраструктури. А і в питаннях, пов’язаних із наведенням ладу, – щоб усі дотримувалися правил. Вони мають бути прозорими, зрозумілими та єдиними для всіх. Зокрема й у регуляторній політиці», – зазначив міський голова Дніпра Борис Філатов під час підписання меморандуму 19 квітня. 

До цього Дніпро першим в Україні ухвалив програму реалізації регуляторної діяльності, яка передбачає широкі обговорення з громадськістю соціально важливих рішень, а також зміцнення зворотного зв’язку з бізнес-спільнотою.

«Ви впровадили деякі цікаві новаторства – можливість кожного громадянина, який проживає у Дніпрі, кожного бізнесмена та асоціації самостійно виходити з ініціативами. Таку ідею ви запровадили вперше», – наголосив голова Державної регуляторної служби України Олексій Кучер. 

Очікується, що підписання меморандуму змінить взаємодію міста та Державної регуляторної служби. Спільна робота дозволить департаментам мерії отримувати розлогі консультації та роз’яснення від служби, обмінюватися досвідом у більш неформальному режимі.  А ще – уникати надмірної зарегульованості бізнесу та створювати зручні цифрові інструменти взаємодії з підприємцями та громадськістю.