Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

#Дніпро_квітучий: мешканців міста закликають долучитися до прибирання у сквері Металургів

У Дніпрі представники департаменту парків та рекреацій ДМР розпочали прибирання території скверу Металургів, що розташований за палацом культури на проспекті Сергія Нігояна, 47. Цей захід організовано у рамках акції #Дніпро_квітучий, що ініційована міським головою Борисом Філатовим. Прибирання планують провести у декілька етапів. Перший розпочали вручну.

«Наразі ми прибираємо сміття вручну, тому що на території цього скверу більше ніж 20 видів рідкісних і навіть зникомих рослин. Якщо зайти сюди із технікою, можна їх просто знищити. Тут дуже багато сміття, яке погіршує не тільки екологічний стан, але й зовнішній вигляд скверу. Тому дуже важливо найближчим часом все тут прибрати. Ми будемо неодноразово проводити заходи щодо очищення території скверу, і єдине прохання до людей не додавати роботи, а допомогти», – зауважила інженерка садово-паркового господарства КП «Дирекція територій і об’єктів рекреації» Тетяна Демченко.

За декілька годин працівники встигли назбирати близько 20 мішків сміття. Тут і тверді побутові відходи, бите скло, пластик, будівельне сміття тощо.

«Цей сквер – єдина зона відпочинку у цьому районі, поряд більше немає, тому дуже важливо довести його до належного стану. От розпочали із прибирання. Ми хочемо, щоб до нас долучилися мешканці міста, адже якщо людина власними силами прибиратиме сміття, то у подальшому, думаю, вона нізащо не кине бодай папірець повз урну. Поки що ми розпочали силами представників департаменту. Закликаємо містян долучитися до толоки наступної суботи, 24 квітня, та разом зробити цей сквер гарним місцем відпочинку», – сказав представник департаменту парків та рекреацій Дніпровської міської ради Євген Воленко.