Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

#Дніпро_квітучий: на вулиці Калиновій висадили алею ялівцю

На вулиці Калиновій, 28 представники адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради разом із місцевими мешканцями висадили алею ялівцю. Таким чином вони долучились до акції #Дніпро_квітучий, ініційованої міським головою Борисом Філатовим.
«Це прекрасна та корисна ініціатива. Територія перед нашим будинком уже багато років порожніє, засаджувати рясно її неможна через те, що тут прокладено теплотрасу та кабельну мережу. Але ми завжди хотіли якось заповнити цей пустир. Тепер у нас буде повноцінна алея, з одного боку вже готові клумби, а з іншого ось з’явився ряд ялівцю», – сказала голова ЖБК № 192 (вул. Калинова, 28) Алла Литвин.
Жінка додала, що на заклик долучитися до висаджування дерев відреагувала відразу, та разом з іншими жителями будинку вийшла допомагати садити та поливати рослини.
«Саджанці ялівцю ми обрали тому, що це гарна рослина, яка виділяє корисні речовини, і ще один великий плюс – вона вічнозелена. Дана територія розташована на червоній лінії, тут нічого не висаджували раніше, тому алея тут буде доречною. Загалом по вулиці Калиновій ми плануємо висадити 100 саджанців ялівцю. Частину тут біля 28 будинку висадили, наступна локація – вулиця Калинова, 70-72», – зазначив голова адміністрації Амур-Нижньодніпровського району міської ради Руслан Вишневецький.