Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпро квітучий: працівники впорядкували й озеленили територію міської лікарні № 9

У Дніпрі продовжується впорядкування й озелення міських територій у рамках акції #Дніпро_квітучий. Цього дня, 16 квітня, працівники лікарні № 9 згуртувалися і організували день довкілля: навели лад, пропололи клумби, посіяли квіти, траву, а також висадили на території закладу двадцять молодих кленів.

«Як тільки потепліло, почали одразу наводити лад, упорядковувати клуби, фарбувати лавочки тощо. Територія лікарні достатньо велика — 7 га, — тому поступово все робимо. Власне, сьогодні, достатньо масовий захід вийшов. Зібралося понад 50 співробітників — це лікарі, середній і молодший персонал, працівники господарчої служби. Усі гуртом попрацювали, висадили дерева. Територія лікарні – це паркова зона. Тут гуляють наші пацієнти, мами з діточками. Тому іще більше зелень насаджень — це дуже добре», — розповіла генеральна директорка міської клінічної лікарні № 9 Олена Фінкова.

До висадження дерев долучилися і працівники комунального підприємства «Госпітальєри Дніпра».

«Гарна акція — висаджувати дерева на території лікарні. Естетично красивішою зробили територію, адже завжди гарно, коли будівлі лікувальних установ так би мовити потопають у зелені. Крім того, це ще для екології дуже добре, а відтак — і для здоров’я дніпрян», — підкреслив інструктор з домедичної допомоги КП «Госпітальєри Дніпра» Всеволод Дорофєєв.

До весняного прибирання й озеленення долучилася і колишня працівниця лікарні № 9 Надія Осташкіна. Попри те, що жінка вже на пенсії, вона понад десять років за покликом серця доглядає за найбільшою клумбою з трояндами на території лікувального закладу.

«Тут росте близько 250 кущів троянд. Кожен попідстригла, прополола усю клумбу. Навколо кожного куща зробила лунку. Отримую неабияку насолоду, доглядаючи за цим оазисом краси. Влітку, коли усе квітне, тут дуже гарно».