Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Масштабне оновлення музичних шкіл Дніпра: які заклади вже відремонтували

Нові музичні інструменти, капремонти та перехід на сучасні системи викладання. У Дніпрі з ініціативи міського голови Бориса Філатова триває модернізація музичних шкіл. Перевтілення наразі ведуться у двох школах — № 19 та № 15. У першому закладі, що на просп. Героїв, 34, поглиблено вивчають джазові напрями. Його вихованці посідають призові місця на всеукраїнських конкурсах, проте декілька років тому школа трималась на ентузіазмі, бо і старі інструменти, і занедбані приміщення не давали можливостей якісно навчатися маленьким джазистам.

«Більше ніж 70 років не було ніяких ремонтів, а завдяки програмі міського голови за 6 місяців повністю оновили школу: від музичних класів до проводки. У нас є шумоізоляція, замінені вікна, всі двері, цьогоріч придбали інтерактивну дошку», – поділилася директорка Дніпровської дитячої музичної школи № 19 Ольга Преда. Радіють змінам і батьки. Син Наталі грає на скрипці, жінка розповідає, що хлопчик був вражений не лише викладанням, а й комфортом: приходив додому і розповідав про затишні класи та яскраво розписані стіни.

А от у школі № 15 у рамках першого етапу реконструкції капітально відремонтували актову залу. Тут навчається понад 500 вихованців.
«У планах перекваліфікувати заклад, зробимо дитячу музичну академію. У другому етапі перевтілиться повністю будівля школи, з’явиться нове обладнання і музичні інструменти. Такі оновлення ми плануємо завершити до нового навчального року», – зазначив начальник управління культури департаменту гумполітики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов. За взірець беруть побудовану з нуля музичну школу № 3.

«У нас декілька поверхів, є велика зала, окремі кабінети для занять з оркестром і хором, проводимо навіть уроки онлайн, прямо зараз — заняття з фортепіано, гітари та домри: учитель у школі, а дитина вдома. Також є пандуси для маломобільних людей та окремі туалети для людей з інвалідністю», – розповіла директорка Дніпровської дитячої музичної школи № 3 Ольга Григораш. Всього у місті 22 заклади естетичного виховання, 17 з них – музичні школи. Усіх їх планують капітально оновити.