Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпровська міська рада відстоює інтереси мешканців гуртожитку по пров. Добровольців, 10 у суді

До Дніпровської міської ради звернулися мешканці гуртожитку по пров. Добровольців, 10 зі скаргами на свавілля власників будівлі та незаконні спроби виселити їх з житла. Саме тому міська рада звернулася до суду, аби відстояти інтереси мешканців. Про це під час пресконференції 6 квітня повідомила заступниця начальника управління-начальниця відділу захисту інтересів територіальної громади міста у судах в адміністративних справах управління захисту інтересів територіальної громади міста у судах загальної юрисдикції департаменту правового забезпечення міської ради Вікторія Пастернак.

«У 2016 році власники будівлі подали до реєструвального органу декларацію про готовність об’єкта до експлуатації з повідомленням про проведення реконструкції гуртожитку у багатоквартирний житловий будинок, яка насправді не відбувалась. Після зміни статусу гуртожитку власники розпочали процедуру поділу об’єкта нерухомого майна і достатньо велика кількість приміщень була відчужена фізичним особам за договорами купівлі-продажу», – розповіла Вікторія Пастернак.

Як зазначила представниця департаменту правового забезпечення, у судовій справі міська рада просить скасувати дозвільні документи, які стали підставою для зміни статусу гуртожитку, та передати у комунальну власність територіальної громади міста Дніпра житлові та нежитлові приміщення загального користування зазначеної будівлі від ТОВ «Солостар», ТОВ «Дніпропетровська фірма «Мрія»» та ТОВ «Лаврус». Справу розглядав Господарський суд Дніпропетровської області майже рік, потім її передали за підсудністю до Господарського суду міста Києва.

«Завдяки позовній роботі Дніпровської міської ради власник ТОВ «Солостар», учасники справи і мешканці гуртожитку намагаються дійти згоди та врегулювати судовий спір мирним шляхом. Наприкінці минулого року ТОВ «Солостар» передало у власність мешканців гуртожитку, які на законних підставах проживали у ньому, 19 житлових приміщень. Зараз триває процедура передання ще 35», – додала Вікторія Пастернак. Протягом останніх років у результаті проведеної позовної роботи у комунальну власність територіальної громади міста Дніпра передано гуртожитки, розташовані за адресами: вул. Караваєва, 3 та 3-А; вул. Епіка, 1-А; вул. Кобзарська, 1.