Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Брифінг щодо припинення діяльності Громадського формування з охорони громадського порядку «Союз»

30  березня  о 14-00 у приміщенні Дніпровської міської ради (просп. Д. Яворницького, 75, 7 поверх, біла зала) –брифінг щодо припинення діяльності Громадського формування з охорони громадського порядку «Союз».

Спікер:

-Олександра Кузюр, головна спеціалістка відділу захисту інтересів територіальної громади міста  у судах загальної юрисдикції департаменту правового забезпечення ДМР.

Довідка:

Відповідно до листа Дніпровського відділу поліції ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області від 13.12.2019 № 45/13/8-5361 Дніпровська міська рада звернулася до суду з позовною заявою про припинення діяльності громадського формування з охорони громадського порядку «Союз». Відповідно до листа зазначене громадське формування ніяким чином не співпрацює з Дніпровським ВП ГУНП в Дніпропетровській області та підпорядкованим йому відділенням поліції та не здійснює заходи, передбачені законодавством.

Відповідно до статті 8 Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», діяльність може бути заборонена рішенням суду за заявою реєструючого органу.

Враховуючи, що Громадське формування не здійснює статутної діяльність, не співпрацює з органами Національної поліції, органами місцевого самоврядування, в силу положень статті 8 Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» ГФ з охорони громадського порядку «Союз» підлягає припиненню шляхом примусового розпуску.

Рішенням Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 30.09.2020 в задоволенні позовної заяви відмовлено.

Не погодившись із зазначеним рішенням, виконавчим комітетом Дніпровської міської ради було подано апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції із проханням скасувати рішення першої інстанції та ухвалити нове.

За результатами розгляду, апеляційну скаргу виконавчого комітету Дніпровської міської ради було задоволено в повному обсязі, ухвалено нове рішення, відповідно до якого суд припиняє діяльність громадського формування шляхом примусового розпуску, а саме, ліквідує юрособу Громадське формування з охорони громадського порядку «Союз».

За останні пів року департаментом правового забезпечення було подано до Дніпропетровського окружного адміністративного суду 22 позовні заяви про припинення діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону, із них 11 – задоволено, 4 позовні заяви залишено без задоволення, 7 позовних заяв перебувають на розгляді в суді першої інстанції.

Онлайн-трансляція відбуватиметься тут: https://www.facebook.com/dneprorada/

УВАГА! На захід  запрошуються виключно  представники пресслужби міськради.

Фото, відео та реліз будуть в офіційній розсилці мерії. Дякуємо за розуміння!