Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Виїзна пресконференція на тему «Модернізація системи водовідведення: як змінилася робота систем каналізаційного господарства за останні 5 років та про плани на майбутнє»

23 березня о 12-00 за адресою: вул. Набережна Січеславська,37А-виїзна пресконференція на тему «Модернізація системи водовідведення: як змінилася робота систем каналізаційного господарства за останні 5 років та про плани на майбутнє».

Спікери:

-Михайло Лисенко, заступник міського голови, директор департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР;

-Андрій Довгань, директор КП «Дніпроводоканал» ДМР.

Довідка:

Водопостачання та водовідведення для мешканців Дніпра  вкрай важливе тому надається КП «Дніпроводоканал» безперебійно та цілодобово.

Насосна станція водовідведення №1 була збудована 01.01.1968.

У 2016 році проектним інститутом ПП «ВОСТОК-ПАРТНЕР» було розроблено проєкт «Реконструкція систем водопостачання та водовідведення м. Дніпропетровська. Насосна станція водовідведення №1».

Мета проєкту – реконструкція та технічне переоснащення каналізаційної насосної станції №1 із заміною існуючих каналізаційних насосів на нове енерго-зберігаюче насосне обладнання із збереженням існуючих технологічних потужностей.

У жовтні 2016 року КП «Дніпроводоканал» було розпочато реконструкцію насосної станції водовідведення №1. Роки реконструкції  2016-2020. Вартість реконструкції складає 50 760,09 тис грн. За цей час було виконано будівельно-монтажних робіт на суму 19 313,804 тис грн, в тому числі виконана заміна технологічних трубопроводів, внутрішні оздоблювальні роботи, зовнішні фасадні роботи, автоматизація та електропостачання насосної станції, облаштування системи опалювання та вентиляції, придбано та змонтовано обладнання на суму 31 446,293 тис грн з автоматизованою системою керування. Виконано заміну трьох каналізаційних насосів, встановлено 2 вакуумних насоси та 3 механічні решітки рейкового типу.

Реконструкцією насосної станції передбачено заміну насосного обладнання: існуючих енергоємних насосів та високовольтних двигунів на насосні агрегати з низьковольтними електродвигунами із встановленням автоматизованої системи керування. Впровадження вказаних заходів дозволило істотно скоротити об’єми електроенергії за рахунок встановлення електродвигунів меншої потужності та застосування частотного регулювання.

Перед початком реконструкції об'єм витраченої електроенергії складав по факту 4 056,867 тис кВт/час за рік, що складає 8 666,076 тис грн за рік.

На теперішній час економія складає 6 794,79 кВт/час за добу або 2 480,100кВт/час за рік, що відповідає економії 5 297,865 тис грн за рік.

Таким чином, ефективність капітальних вкладень можна оцінити як економію коштів за рахунок зменшення кількості споживання електроенергії після заміни насосного обладнання та впровадження автоматизованої системи управління.

Об’єкт введено в експлуатацію в березні 2020 року.

Заміна застарілого обладнання підвищило потужність і надійність насосної станції та  поліпшило екологічний стан навколишнього середовища міста.

УВАГА! Від’їзд представників ЗМІ від міської ради (шлагбаум)  об 11-40. Засоби індивідуального захисту (маски, рукавички та санітайзери – обов’язкові).