Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Справа Каснерів: Апеляційний суд Дніпропетровської області задовольнив клопотання Дніпровської міськради

16 лютого в Апеляційному суді Дніпропетровської області відбулося засідання щодо об’єкта самочинного будівництва, розташованого на вул. Князя Володимира Великого (у минулому вул. Плеханова), 13-Б. 

Як відомо, це скандальна недобудова, яку містяни прозвали «каракатицею Каснерів». Вона розміщена впритул до спортивної школи. Незаконне будівництво спричинило підтоплення будинку та тріщини фундаменту 14-поверхівки, що межує з будмайданчиком. 

«Будівля зведена без жодного дозвільного документа: без документів на право користування земельною ділянкою, без права на будівництво. Можна робити висновки, що жоден перевірчий орган не бачив проєкту будівництва, нікому не відомо, які матеріали там використовувалися», – розповіла заступниця директора департаменту правового забезпечення ДМР Наталія Дика.

Нині Дніпровська міська рада, відстоюючи інтереси територіальної громади міста, клопотала щодо зупинення розгляду судової справи.

«Існують інші цивільні справи, розгляд яких може суттєво вплинути на цей. Тож ми вважаємо, що розгляд справи щодо цієї недобудови неможливий, поки не будуть вирішені інші цивільні справи», – додала Наталя Дика.

Апеляційний суд Дніпропетровської області задовольнив клопотання Дніпровської міської ради.