Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Соціально відповідальний бізнес: шостій дитячій лікарні Дніпра передали кисневі маски

Дніпровській дитячій міській лікарні № 6 передали кисневі маски. Вони – життєва необхідність для пацієнтів з COVID-19, які мають ускладнення. Постійної кисневої підтримки потребують 18 % стаціонарних хворих. Велику партію кисневих масок надала українська промислова компанія «Інтерпайп».

«Якщо органи не отримують достатньо кисню, все починає давати перебої та страждати. Тому саме киснева терапія є дуже важливою в лікуванні дихальної недостатності. Наша лікарня має можливість надавати таку допомогу, але для того, щоб подати кисень, повинні бути саме кисневі маски, які від точки подання доводять цей кисень до пацієнта», – зазначила в. о. генерального директора дитячої міської лікарні № 6 Ліна Чергінець.

Крім них, у лікарню передали медичні ліжка, бактерицидні рециркулятори та більше ніж 7 тис. засобів індивідуального захисту медикам. Це вже не перша допомога медзакладам міста від компанії з початку пандемії коронавірусу.

«Медичні заклади Дніпра забезпечені усім необхідним: і медикаментами, і засобами індивідуального захисту – ми все закуповуємо. Але водночас ми отримуємо багато допомоги. Наприклад, сьогодні декілька наших лікарень отримали гуманітарну допомогу. Ми дуже вдячні соціально відповідальним компаніям, які розуміють серйозне навантаження на місцевий бюджет і допомагають», – зазначив заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я населення міськради Андрій Бабський.

Як відомо, з минулої весни у дитячій міській лікарні № 6 пройшли лікування понад 170 дітей з ковід і майже 400 хворих на пневмонію з Дніпра та різних населених пунктів області.