Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Розвиток громадянського суспільства: у Дніпрі оголошено конкурс проєктів громадських організацій

У Дніпрі розпочався конкурсний відбір проєктів громадських організацій для надання фінансової підтримки з міського бюджету. Цьогоріч для реалізації проєктів у міській скарбниці передбачено 1,4 млн грн – не більше 280 тис. грн на один. Про це стало відомо під час засідання конкурсної комісії.

У конкурсі можуть брати участь виключно українські громадські об’єднання. Їхні працівники, відповідно до вимог конкурсу, не можуть представляти політичні партії, бути призначеними або обраними на державні посади. Також не можуть претендувати на отримання фінансування іноземні організації, релігійні або профспілкові організації. Усі проєкти перед затвердженням конкурсної комісії пройдуть експертний аналіз у профільних департаментах міськради.

«Цей конкурс – гарна можливість для громадських організацій реалізувати важливі для суспільства проєкти. Адже це не прибуткові організації, і часто вони мають цікаві та корисні пропозиції, але не мають для цього фінансування. Міська влада допомагає їм у цьому, бо розвиток громадянського суспільства – це невід’ємна частина прогресивного міста», - зазначив під час засідання конкурсної комісії директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Крім того, Артем Нідєлько наголосив, що 17 лютого відбудеться тренінг для громадських об’єднань, де їх навчать правильно заповнювати проєктну документацію для конкурсу. Для того, аби взяти у ньому участь необхідно до 15 лютого заповнити анкету за посиланням. Час та місце проведення буде повідомлено учасникам додатково.

Подати заявку до участі у конкурсі можна до 5 березня, включно. Для цього необхідно надіслати скановані копії оригіналів проєктної документації (повний перелік необхідних документів можна знайти в оголошені про конкурс за посиланням на електрону адресу [email protected].
Друкований варіант треба подати за адресою м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, буд. 75, кабінет № 503, тел. 744-00-16.