Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Завжди на часі – підтримка клієнтів

Завжди на часі – підтримка клієнтів.

Позаду непростий 2020 рік, коронакриза стала серйозним випробуванням для ринку праці. В Україні, як і у світі, упродовж минулого року відбулося суттєве зменшення кількості вакансій з одночасним зростанням рівня безробіття. Але й в умовах особливого режиму роботи фахівці Дніпровського міського центру зайнятості продовжували дистанційно підбирати для безробітних відповідні вакансії,  для роботодавців – персонал, а з послабленням обмежень відновили особистий прийом громадян.

Юрій Ніколаєв, директор Дніпровського міського центру зайнятості:

Ми пройшли через переломний період. Вперше за історію служби зайнятості вимушені були закрити двері для відвідувачів і оперативно й кардинально змінити стиль роботи. Ми мали дві активні програми з підтримки бізнесу, масштаби яких здавалися неможливими. Але попри складнощі, завдяки професіоналізму фахівців, розумінню та об’єктивному баченню ситуації, ми успішно все пройшли і склали іспит року. Аналізуючи 2020-ий, ми знаємо, які ставити цілі на прийдешній рік!

Працевлаштування безробітних громадян.

Основним завданням, що стоїть перед працівниками служби зайнятості із року в рік залишається оперативний та якісний пошук підходящої роботи для клієнтів. Щоденно кар’єрні радники працюють над  активізацією поведінки безробітного в питанні власного працевлаштування. Навіть в умовах карантинних обмежень та завдяки низці законодавчих змін, за сприянням Дніпровського міського центру зайнятості  в 2020 році були працевлаштовані 9,9 тис. осіб, з яких 7,5 тис. мали статус безробітного, послугами скористались  23,5 тис. осіб.

Професійне навчання.

Останніми роками ринок праці України перебуває у стані трансформації, зміна застарілих спеціальностей сучасними, підвищення вимог до рівня знань, умінь, необхідність інноваційного мислення. Дана ситуація змушує безробітного підвищувати власну конкурентоспроможність  за рахунок підвищення кваліфікації, навчання. Зміна професії, перенавчання  з метою працевлаштування є основними етапами процесу професійної переорієнтації безробітного.

Протягом 2020 року за направленням Дніпровського міського центру зайнятості пройшли професійне навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації 1190 безробітних, з яких  909 осіб були працевлаштовані після підвищення кваліфікації та знайшли роботу вже за новими професіями.

Програми з підтримки бізнесу.

Юрій Ніколаєв, директор Дніпровського міського центру зайнятості:

Реалії 2020 року вимагали швидких та конкретних дій. Головним завданням для нас було зробити все можливе, щоб  карантинні обмеження мали мінімальну шкоду для економіки нашого міста.

З початку впровадження протиепідемічних заходів міська служба зайнятості була на піку затребуваності, до неї звернулись 1531 представник малого та середнього бізнесу по допомогу з часткового безробіття в період карантину. Всього було виплачено 42,94 млн. гривень. Завдяки програмі, в місті Дніпро, вдалося зберегти майже 5,5 тисяч робочих місць, 121 суб’єкт господарювання отримав одноразову матеріальну допомогу  на загальну суму 13,5 млн. гривень.

Незважаючи на складну ситуацію на ринку праці, спричинену коронокризою, роботодавці міста продовжували створювати нові робочі місця. За сприянням Дніпровського МЦЗ  протягом року було прийнято 131 рішення про виплату компенсації роботодавцям у розмірі єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних на нові робочі місця та компенсовано майже 1,6 млн. грн.

Карантин – не привід зупинятися у пошуку роботи.

Навіть у досить непростий період Дніпровський міський центр зайнятості не припинив, а навіть навпаки – посилив свою діяльність. Із запровадженням карантинних заходів підбір роботи клієнтам та пошук фахівців роботодавцям міста не зупинявся ні на хвилину. В період «жорсткого» карантину ярмарки вакансій та співбесіди перейшли переважно в online режим. Протягом року було проведено 48 online-співбесід, 63 міні-ярмарки вакансій з роботодавцями за участю 1586 безробітних та три скайп-конференції. За допомогою сервісу для організації відеоконференцій Zoom було проведено 701 інформаційний вебінар для шукачів роботи та 303 профконсультаційних, в яких взяли участь 11,2 тис. безробітних.

Активна співпраця з роботодавцем – одне з основних завдань служби зайнятості.

На сьогоднішній день роботодавці для центру зайнятості є найважливішими партнерами у реалізації державної політики зайнятості населення. Головним завданням перед службою звичайно ж є задоволення кадрових потреб роботодавця.

Протягом 2020 року до Дніпровського МЦЗ роботодавці міста подали 15322 вакансій. За допомогою фахівців центру укомплектовано було 8851 вакансій.

Рекрутинг в службі зайнятості.

Юрій Ніколаєв, директор Дніпровського міського центру зайнятості:

Ринок праці змінюється, перед нами постають нові виклики. Тож, аби вчасно та якісно реагувати, бути конкурентоспроможними, ми використовуємо сучасні форми роботи.

Вже 2 роки до послуг клієнтів Дніпровського міського центру занятості працює відділ рекрутингу. Заручившись послугами рекрутера, роботодавець не витрачає часу на добір кандидатів із великої кількості охочих осіб, адже попередню співбесіду за вимогами роботодавця проводять рекрутери; не потрібно витрачати кошти, адже цю послугу надають у центрі зайнятості безоплатно; не обов’язково розміщувати свої вакансії на платних ресурсах – можна скористатися ресурсами центру зайнятості; представнику малого бізнесу не обов’язково мати в штаті менеджера з підбору персоналу при умові співпраці з центром зайнятості. Своєю чергою, шукач роботи отримує професійний супровід від співбесіди до працевлаштування; індивідуальні поради щодо складання резюме та проходження співбесіди; попередню «тренувальну» співбесіду з рекрутером, під час якої визначають сильні та слабкі сторони кандидата на посаду.

У своїй роботі спеціалісти використовують усі доступні інструменти: співпрацюють з різноманітними інтернет-ресурсами, використовують моніторинг користувачів соціальних мереж, створюють та опрацьовують онлайн-анкети шукачів роботи, працюють над наповнення інтерактивної карти вакансій із використанням Google maps та розміщують вакансії в соціальних мережах.

Протягом 2020 року послугами рекрутерів Дніпровського МЦЗ скористались 493 роботодавця. Спільними зусиллями вдалося знайти роботу для 946 безробітних.

За допомогою у сприянні  працевлаштування або у доукомплектуванні підприємства професійними кадрами звертайтеся до центрального офісу Дніпровського міського центру зайнятості за адресою вул. Авіаційна, 41, телефонами:

  • канцелярія – (056) 734-96-58;
  • відділ організації працевлаштування населення – (056) 734-94-57;
  • відділ взаємодії з роботодавцями – (056) 734-94-59
  • відділ рекрутингу  - (056)734-94-58, (067) 755-50-64

Ознайомлюйтеся з найактуальнішою інформацією на нашій офіційній Facebook сторінці https://www.facebook.com/mcz.dnipro/

Відділи надання соціальних послуг Дніпровського міського центру зайнятості за районами міста знаходяться за адресами:

  •      в Шевченківському районі – вул. М. Грушевського,70, тел. 734-96-60;
  •      в Соборному районі – вул. Високовольтна, 22, тел. 734-96-59;
  •      в Центральному районі – вул. В.Антоновича, 26, тел. 734-96-56.

Фахівці Дніпровського міського центру зайнятості працюють для людей, щоб кожен відчув увагу і отримав реальну допомогу у вирішенні своїх проблем.