Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Учнівський квиток у Дніпрі: відповіді на поширені запитання

У Дніпрі в рамках проєкту «Безпечна школа» нові учнівські квитки вже отримали 40 тис. школярів. Процес триває й досі. Планується, що усі школярі будуть з документом уже до кінця поточного навчального року, – розповів спеціаліст департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Артем Трапезніков.

Для молодшої, середньої та старшої школи створені різні зразки учнівських квитків: аби одинадцятикласники не користувалися документом з неактуальною фотографією. Усі вони пластикові, з індивідуальним чипом і виконують функцію пропуску до школи через турнікет. Також школярі можуть використовувати їх як проїзний документ: його слід пред’явити в електротранспорті для безкоштовного проїзду чи проїзду з 25% знижкою в автобусному транспорті. Крім того, зі знижкою можна відвідувати муніципальні музеї та театри.

«Ми отримуємо багато питань «чому так довго?». Існує багато етапів: оцифровування, верифікація, відправка до друку, надходження до складу, розфасовування, повідомлення директору закладу про готовність партії та доставка до школи. Часто ми стикаємося з помилками в анкетах, потрібен час для уточнення інформації у батьків, її виправлення», – зазначив Артем Трапезніков.

За словами спеціаліста департаменту гуманітарної політики, чимало питань також пов’язані з внесенням до анкет паспортних даних батьків: «Батьки можуть вказати дані не тільки паспорта, а будь-якого юридичного документа, який підтверджує особу. Це може бути, наприклад, водійське посвідчення. Вони потрібні тільки для підтвердження родинного зв’язку батьків з дитиною. Це продиктовано безпекою: інформація про вашу дитину не повинна надходити сторонній людині».

Марія Куровська, мати учня СЗШ № 24, розповідає, що заповнила електронну форму для отримання учнівського квитка щойно дізналася про неї: «Моя дитина вже отримала, можна сказати, свій перший документ, який може носити із собою. Оскільки свідоцтво про народження із собою не носить. Одна з суттєвих переваг – знижки у громадському транспорті. Ми з нетерпінням чекаємо, коли будуть доступні й інші послуги, такі як електронний щоденник і розклад». Якщо ж дитина загубила учнівський квиток або змінила школу, батьки повинні зателефонувати на гарячу лінію проєкту «Безпечна школа» і залишити дані для перевипуску картки: 063 876 94 49, 067 876 94 49, 050 876 94 49 (щодня з 9:00 до 18:00).