Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі зніматимуть сімейну новорічну комедію

У Дніпрі зніматимуть сімейну новорічну комедію. Її створення відбуватиметься за підтримки програми міського голови Бориса Філатова «Культурна столиця». Відповідний договір 2 грудня уклали представники міської влади та авторка проєкту-переможця конкурсу «Культурна столиця».
«У жовтні завдяки активній позиції мера та програми «Культурна столиця» було оголошено третій додатковий етап конкурсу. Головною метою його проведення стала підтримка культурних напрямів, які особливо страждають у період пандемії», – сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики міської ради Євген Хорошилов.

Також він додав, що для міста зйомки художнього фільму – це перспективний внесок до іміджу, туристичної привабливості, а також подальшого культурного розвитку.
«Раніше ми підтримували створення документальних фільмів, різних телевізійних проєктів, але щоб мова зайшла про художній фільм із сценарієм, акторами, кастингами та кінозйомками, до сьогодні у нас не було таких проєктів. Тому ми раді, що творча група  «Contrabas video production» береться за таку роботу. Маємо надію, що це буде перший крок у кіногалузь, адже наше місто достойне, щоб тут знімали фільми», – зазначив керівник  художньої ради при міському голові  Григорій Гельфер.

Жанр фільму – сімейна комедія. Робоча назва – «На Новий рік обіцяють сніг». Це історія головного героя, хлопчика Сашка, який має на меті здійснити власну мрію. Створенням стрічки займатимуться люди із великим досвідом у кіноіндустрії з Дніпра та Києва, застосують професійне обладнання.
«Це перший ігровий проєкт, який ми знімаємо у Дніпрі. Нашим завданням є показати місто, його цікаві локації. Сподіваюся, що після того, як фільм буде готовий, Дніпром зацікавляться представники кіноіндустрії не тільки в Україні, а й з-за кордону. Фільм знімає професійна команда, дехто з них буде спеціально приїжджати сюди на зйомки. Крім того, ми залучатимемо місцеві таланти. Тож доки триває кастинг, у ньому можуть взяти участь актори або ті, хто, можливо, мріяв опанувати цю професію», – розповіла авторка проєкту, режисерка, продюсерка Олександра Тесленко.

Зйомки відбуватимуться на близько 15 локаціях у нашому місті. Також організовано знімальний майданчик у павільйоні, що є унікальним для Дніпра.

«Наше місто дуже кінематографічне. Є велика кількість чудових локацій. Ми обрали найцікавіші, тож Дніпро буде показаний з найкращого боку. Після створення фільму ми будемо пишатися тим, що вони є саме тут. Цей проєкт дуже важливий та знаковий. Адже, як свідчить світова практика, розвиток кінематографічного напрямку сприяє розвитку туризму та допомагає залучати інвестиції», – сказав продюсер фільму Руслан Тесленко.