Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі триває моніторинг готовності дільничних виборчих комісій до проведення місцевих виборів в умовах карантину

23 жовтня відбувся черговий престур, щодо моніторингу готовності дільничних виборчих комісій до проведення місцевих виборів в умовах карантину. Цього разу відвідали 8 дільниць, що розташовані в трьох навчальних закладах міста.
«Відповідно до рішення ЦВК у нас створено дві виборчі дільниці. Для того, щоб забезпечити їхню роботу, ми зробили все необхідне. Зокрема встановили кабіни для голосування, одна з яких призначається для людей з підвищеною температурою, поставили столи, нанесли розмітку безпечного дистанціювання тощо. Також під час виборів тут працюватимуть електрики, сантехніки та прибиральники, щоб створювати належні умови праці для членів виборчої комісії», - сказав директор Дніпровського індустріального коледжу Віктор Лагун.
Членкиня виборчої комісії дільниці № 121394 Ольга Терлецька доповіла: «Нас забезпечили достатньою кількістю санітайзерів, є безконтактний термометр, за допомогою якого на вході проводитиметься скринінг відвідувачів. Також ми будемо надавати маски людям, що прийдуть без своєї власної. Для виборців, в яких буде визначено підвищену температуру, облаштовано кабінку та окрему скриньку для голосування. Всі члени комісії перебуватимуть у приміщені в масках та рукавичках».
Одразу три дільниці базуються у НВК №106: № 121424, №121425, №121426. Усі вони у повному обсязі забезпечені необхідними спецзасобами та інформаційними матеріалами для того, щоб вибори пройшли з дотриманням протиепідеміологічних  вимог.
«У нашій школі працюватимуть три дільниці. Для того, щоб виконати всі карантинні вимоги ми, перш за все, створили розмежування між дільницями так, щоб уникнути великого скупчення людей.  На кожну дільницю є окремий вхід. По школі всюди є розмітки безпечного дистанціювання, на входах розміщено інформацію з приводу того, як себе поводити під час голосування в умовах карантину. Крім того, наші технічні працівники проводитимуть вологе прибирання приміщень та обробку поверхонь, а також провітрювання», - зазначила директорка НВК № 106 Інна Палєєва.
 Юлія Костенко - голова виборчої комісії дільниці № 121424 висловила сподівання стосовно відповідального ставлення людей до виборчого процесу в умовах карантину: «Нас повністю забезпечили дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту. Всюди розвішені інформаційні плакати. На вході проводитиметься температурний скринінг. Зі свого боку, ми зробимо усе можливе, щоб вибори відбулися безпечно. У той же час ми сподіваємося на відповідальність людей та дотримання ними правил карантину».
Більш ніж 6 тисяч виборців, згідно зі списками, мають відвідати дільниці №121081, №121082, №121083. Їх розташовано у НВК № 131.
«У нашому закладі освіти створені належні умови для того, щоб місцеві вибори пройшли з дотриманням протиепідеміологічних заходів. Виборчі комісії отримали усі необхідні технічні прилади, а також засоби індивідуального захисту та дезінфікуючі засоби. По школі нанесено розмітки для дотримання соціальної дистанції, є покажчики руху територією виборчої дільниці. Температурний скринінг обов’язково буде проведено для всіх. Також встановлені спеціальні урни для використаних засобів індивідуального захисту. Після завершення виборчого процесу у закладі проведуть дезінфекцію», - сказала заступниця директора НВК №131 Анжела Сільванович.
Ніла Шакая, секретар виборчої комісії дільниці №121083, запевнила: «У день виборів кожен член комісії стежитиме водночас й за тим, щоб люди у великій кількості не заходили на виборчу дільницю, обробляли руки та були у масках. Ми всі за те, щоб убезпечити одне одного від розповсюдження вірусу».
Нагадаємо, що інфекційна безпека буде дотримана на всіх 425 виборчих дільницях Дніпра. Для голосування 25-го жовтня дільниці працюватимуть з 8.00 до 20.00. Голосуйте безпечно та відповідально!