Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Ситуація із COVID-19 у Дніпрі

У Дніпрі станом на 15 жовтня зафіксовано 7405 підтверджених випадків захворювання на коронавірус, 3193 особи з цим діагнозом одужали. На амбулаторному лікуванні знаходиться 3765 пацієнтів. На стаціонарному – 447. Наразі в 21-й лікарні знаходяться 181 пацієнт з COVID-19, двоє з них підключені до апарату штучної вентиляції легень. В 16-й лікарні – 92 пацієнти, з яких 5 – на ШВЛ, у 4-й лікарні – 91 пацієнт, двоє підключені до ШВЛ, а у дитячій лікарні № 6 – п’ятеро пацієнтів. Про це під час брифінгу повідомила головна спеціалістка відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Мартиненко.

Продовжують працювати мобільні бригади. Вони здійснили 5324 виїзди та обстежили 29794 особи методом ПЛР.

«У пацієнтів виникають питання, що таке імуноферментний аналіз? Це додатковий метод діагностики і він використовується у разі наявності клінічних проявів та негативному ПЛР-тесті. Імуноферментний аналіз не потрібно проводити у перші дні захворювання. Тому звертайтеся до свого сімейного лікаря, якій визначить необхідність обстеження», - зазначила Тетяна Мартиненко.

Разом із тим Тетяна Мартиненко нагадала, що карантин продовжується, і потрібно обов’язково носити маски, особливо в громадських місцях та закритих приміщеннях, мити руки з милом або користуватися антисептиками.

Як зазначалося раніше, місто має тримісячний запас усього необхідного для боротьби із коронавірусом. Ситуація в Дніпрі під контролем.

За останніми даними в школах Дніпра, який знаходиться у «помаранчевій» зоні, захворіло 110 учнів, 98 педагогів та 18 технічних працівників. З них госпіталізовано: 1 учень, 26 педагогів та 6 техпрацівників. Організовано дистанційне навчання в 69 класах, де навчаються 2048 учнів. У той же час у Києві, який знаходиться також у «помаранчевій» зоні, COVID-19 було виявлено у 591 учня шкіл та 403 вчителів, 5 шкіл закриті на карантин, а на самоізоляцію та дистанційне навчання відправлено 520 класів у 174 столичних школах.