Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Інформація стосовно виконаної роботи протягом першої каденції міського голови Бориса Філатова

З огляду на надзвичайно щільний графік міського голови, котрий, на жаль, унеможливлює численні інтерв’ю ЗМІ, публікуємо розлогі відповіді на найактуальніші питання. Зокрема, щодо добудови метрополітену у Дніпрі.

Так, терміни зсувалися двічі – коли підрядник отримав проєкт будівництва ще радянських часів і запропонував внести в нього зміни для використання сучасного новоавстрійского методу, який дозволить відмовитися від застарілої технології заморозки грунту.

Вдруге – через сумнозвісну ситуацію з обласною інспекцією з питань праці, котра більше року не давала дозволу на вибухові роботи у підземці. Стосовно коштів, витрачених на будівництво нових станцій метрополітену у Дніпрі станом на жовтень цього року, це – 52 818 662, 47 євро. Цифра загальна по двом контрактам - з фірмою-Limak і польською інжиніринговою компанією, що забезпечує технагляд. ПДВ склав 10 200 541, 81 євро.

Щодо складнощів будівництва – насамперед воно полягає у гранітній породі і підземних водах. Кинути підземку недобудованою було неможливо – на заморозку ґрунтів з міського бюджету щорічно витрачалися гроші цілком співмірні з роботами з будівництва.

«Меторополітен у Дніпрі – це не будівництво особисто Філатова або Дніпровської мерії. Це – один з найбільших інфраструктурних проєктів країни, здійснюваний за гроші європейських фінансових інституцій і під державні гарантії. Підрядника на міжнародному тендері вибрав ЄБРР», - зазначив Борис Філатов. Пресслужба міськоі? ради публікуватиме подібні звіти щоденно відповідно до кількості запитань.