Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

ЄСВ

На сьогодні вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження взаємовигідних партнерських відносин між службою зайнятості та роботодавцями. Саме роботодавець створює нові робочі місця, наповнює державну скарбницю,  допомагає державі  забезпечувати соціальні гарантії для  населення шляхом сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне  страхування.

Зростання мінімальної заробітної плати, а відтак і суми єдиного внеску, який має сплачувати роботодавець за найманого працівника, підвищує зацікавленість у користуванні компенсаційними механізмами, які пропонує держава для сумлінних роботодавців.

Законом України «Про зайнятість населення» передбачена щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування при працевлаштуванні з числа зареєстрованих безробітних на нові робочі місця строком не менше, ніж на два роки, за направленням центру зайнятості.

Таким чином, щомісячне відшкодування роботодавцям нарахованого та сплаченого ними єдиного внеску за працевлаштованих за направленням служби зайнятості безробітних є одним із напрямків  стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць

Компенсація єдиного внеску надається роботодавцю, який працевлаштовує на нове робоче місце громадян квотної категорії, зокрема це молодь, яка вперше приймається на роботу, один з батьків або особа, яка їх замінює, та має на утриманні дитину (дітей) віком до 6 років, учасники бойових дій, зазначені у пунктах 19-21 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту та інші вразливі категорії громадян.

Мають право на компенсацію єдиного внеску суб’єкти малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних, направлених центром зайнятості, на нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності.

У відповідності до статті 26 та частини другої статті 27 Закону України «Про зайнятість населення» постановою КМУ від 15.04.2013 року № 347 затверджений «Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Дія Порядку не поширюється на бюджетні та неприбуткові установи.

Компенсація виплачується щомісячно протягом одного року з дня працевлаштування особи за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

При цьому право на компенсацію мають роботодавці, у яких відсутня заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та яких не визнано банкрутом або стосовно них не порушено справу про банкрутство.

Розмір компенсації визначається на підставі даних Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування про суму єдиного внеску, сплаченого роботодавцем за працівника.

Хочеться відзначити, що ця послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи. Це, в першу чергу, офіційна зайнятість, а значить і офіційна заробітна плата в розмірі не менше мінімальної, страховий стаж та соціальні гарантії.

Дніпровський міський центр зайнятості веде активну політику у напрямку співпраці з роботодавцями міста щодо надання компенсацій єдиного внеску на створення нових робочих місць.

За більш детальною інформацією щодо порядку надання компенсації єдиного внеску звертайтесь до відділу взаємодії з роботодавцями Дніпровського міського центру зайнятості за адресою вул. Авіаційна, 41. Телефон для довідок: (067)755 50 64, (056) 734 94 59.