Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

«Студенти мають перейти на дистанційне навчання за місцем постійного проживання, аби не розповсюджувати COVID-19», - Михайло Лисенко

Спеціальна комісія з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня 5 жовтня ухвалила зміни до карантинних обмежень у Дніпрі. Відтак громадський транспорт у місті перевозитиме пасажирів лише за кількістю місць для сидіння. Пасажири мають носити маски. За дотриманням цих норм слідкуватимуть співробітники поліції. Крім того, рішенням комісії забороняється проведення масових заходів за участі більше 220 осіб. Спортивні зали та фітнес-клуби можуть працювати, якщо на 10 кв. м там знаходиться одна людина. Про це під час брифінгу 6 жовтня повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко.

«Спеціалісти неодноразово наголошували на тому, що ріст захворюваності на COVID-19 пов’язаний із початком навчального року в  закладах вищої освіти міста. Зокрема, через студентів, які мешкають у гуртожитках та приїжджають до Дніпра з інших міст, які знаходяться в «червоній» та «помаранчевій» зонах. Основне джерело розповсюдження коронавірусу зараз – це студенти, а розсадники інфекції – гуртожитки. Студенти ведуть активне соціальне життя: ходять на дискотеки, у клуби, переміщуються громадським транспортом тощо. Більшість студентів  хворіють безсимптомно та заражають оточуючих. Ми не розуміємо, чому й досі уповноважені обласні чиновники не приймають жодних рішень і чому Міністерство освіти й досі мовчить, хоча така ситуація через роботу вишів та гуртожитків не лише в Дніпрі», - зазначив Михайло Лисенко.

У зв’язку з цим спецкомісія рекомендує  закладам вищої освіти державним та приватним,  які знаходяться  в прямому підпорядкуванні Міністерству освіти, забезпечити перехід студентів на дистанційне навчання за місцем постійного проживання.