Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Святкові заходи у Дніпрі на День міста 12 вересня

12 вересня о 10-00 біля Пам’ятника О. Полю (просп. Дмитра Яворницького) – урочисте  відкритті свята  «День міста – 2020» «Його життя-то шлях до вівтаря». Участь у заході візьме міський голова Борис Філатов, де зробить сенсаційну заяву!!!!

12 вересня о 10-40 біля Фонтану перед будівлею Дніпровської міської ради (просп. Д Яворницького, 75) – акція «Відчуй Дніпро» – відкриття бронзової мініскульптури. 

Відкриття першої бронзової мініскульптури проєкту «Відчуй Дніпро», присвяченої Олександру Полю. Проєкт «Відчуй Дніпро» – це історія Дніпра у бронзових мініскульптурах. У цьому році планується встановлення ще  7 мініскульптур, присвячених історії м. Дніпра. Проєкт реалізується завдяки  проєкту «Бюджет участі».

Увага!!!  О 10-42 підхід до преси автора проєкту «Відчуй Дніпро» Карена Агаджаняна. 

 

12 вересня об 11-00 (до 12-00)  на площі  Героїв Майдану  (старт о 10 від Цирку) -Парад комунальної техніки «Молодь за чисте Дніпро». За кермом першої машини-заступник міського голови Михайло Лисенко.    

УВАГА!!! Об 11-20 підхід до преси   ЗАСТУПНИЦІ  ДИРЕКТОРА -НАЧАЛЬНИЦІ УПРАВЛІННЯ МОЛОДІ, ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ТА НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ДАР'Ї БІЛОЇ 

 (Парад і виставка комунальної та спеціалізованої техніки, яка цілодобово працює в місті. Парад розпочнеться о 10.00 біля будівлі Державного цирку, техніка пройде центральною частиною міста, а об 11.00 зупиниться на пл. Героїв Майдану. Участь у заході візьмуть робітники комунальних структур у спецодязі та близько 60 одиниць техніки. Під кінець заходу усі охочі матимуть можливість розмалювати техніку (фліп-флоп) та сфотографуватися з технікою)

12 вересня о 12-00 на площі Герої Майдану (до 14-40)-  Артпроєкт  «Битва хорів» «Родзинкою» арт-проекту стане фінальна пісня у виконанні 400 учасників.

УВАГА!!! О 12-10 підхід до преси   начальника управління культури Євгена Хорошилова. 

(Найбільший артпроєкт змагання з вокального хорового мистецтва, в якому візьмуть участь дитячі колективи міста. Захід проходить вже четвертий рік поспіль до Дня міста. Цього року «битися» на сцені між собою будуть 15 хорів, в середньому по 30 учасників у кожному. «Родзинкою» арт-проекту стане фінальна пісня у виконанні 400 учасників) .

 

12 вересня о 15-00 (до 15-30) на площі Героїв Майдану- захід «Дніпро-Фітнес-Штурм». Команда тренерів та педагогів центру «Штурм» проводитиме танцювальний флешмоб під гаслом «Нас об’єднує Дніпро!» для дітей та молоді, а також слухачів Університету третього віку. 

(У заході візьмуть участь близько 300 учасників. Флешмоб відбуватиметься одночасно на декількох локаціях, з яких буде вестись трансляція на екрани, розташовані у всіх точках Дніпра).

 

12 вересня на площі Героїв Майдану з 16-00 до 22-00 - Сімейний захід «День міста – 2020» 

(Сімейний захід проходить у багатьох куточках нашого великого міста, що дає можливість дніпрянам святкувати день народження міста всією родиною недалеко від своєї домівки: подивитись виступ популярної групи «Агонь», взяти участь у розіграші призів та в конкурсах, насолодитися смаколиками на фудкортах, а дітей порадують професійні аніматори цього свята)

 

12 вересня з 10-00 до  16-00 на  алеї просп. Дмитра Яворницького
(від вул. Короленка до вул. Воскресенської)- захід «Мистецький квартал» 

(У програмі заходу -різноманітні виставки: виставка «Народне мистецтво Дніпра» членів об’єднання майстрів народного мистецтва Будинку мистецтв (близько 60 членів та майстрів Національної спілки майстрів народного мистецтва України), книжкові виставки бібліотек, видавництв та окремих авторів, презентації нових книжок, журналів. На майданчику «Мистецького кварталу»  мешканців з  Днем міста привітають фольклорні колективи: «Берегиня Січеславська», «Червона калина»,  «Горлиця», «Чорнобривці», «Дзвіночки», «Заграва», «Україночки» та ансамбль «Відлуння»).

12 вересня  з 10-00 до 22-00 на майданчику біля Державного цирку -Святковий ярмарок

(Містян порадує національний рекорд з випікання піци в українському орнаменті «50-метрова піца», битва найкращих DJ, облаштовані зони для відпочинку, спілкування з блогерами всієї України, торгівля крафтовими товарами).

К.о. Елена Булах (067-700-88-88) 

 

12 вересня о 13-00 (до 21-00) на вул. Січеславська Набережна ( навпроти готелю Дніпропетровськ) - захід «Dnipro Spirit of orchestras» та парад оркестрів. 

(Улюблений жителями міста Всеукраїнський захід за участі духових оркестрів «Dnipro Spirit of orchestras», окрасою якого щороку стають прекрасні колективи, які представляють Україну далеко за її межами з найвищим європейським рейтингом, з Києва, Чернігова, Одеси, Хмельницького, Дніпра і Новомосковська)

12 вересня у акваторії р. Дніпро (від Центрального мосту до Фестивального причалу) з 10-00 до 13-00 – ВПЕРШЕ!!! у Дніпрі - Відкритий чемпіонат міста з прибережного веслування 

(Перегони човнів на акваторії р. Дніпро. Участь візьмуть спортсмени з різних куточків України. У фінальній частині чемпіонату беруть участь 18 спортсменів. Захід проводиться вперше у Дніпрі).

 

12 вересня у акваторії р. Дніпро (від Центрального мосту до Фестивального причалу) з 14-00 – 15-00 - Парад гідроциклів.

(Старт на Фестивальному причалі – Центральний міст – Фестивальний причал – Мануйлівський пляж (Воронцовський пляж). У заході візьмуть участь 100 гідроциклістів, які вишукуються у колону та навпроти Фестивального причалу продемонструють фігуру Українського прапору та виступи 2-х флайбордистів).  

 

12 вересня  у акваторії р. Дніпро (від Центрального мосту до Фестивального причалу) з 18-00 до 18-15-  Авіашоу  

(Шоу 8 літаків малої авіації, які продемонструють майстер-класи з фігур вищого пілотажу).

 

12 вересня на Фестивальному причалі ( вул. Січеславська Набережна) з 16-00 до 22-00 - Сімейний захід «День міста - 2020» 

(Сімейний захід проходить у багатьох куточках нашого великого міста, що дає змогу дніпрянам святкувати день народження міста всією родиною недалеко від своєї домівки: подивитись виступ популярних виконавців – групи «Агонь», взяти участь у розіграші призів та конкурсах, насолодитись смаколиками на фудкортах, а дітей порадують професійні аніматори цього свята).

 

12 вересня о 21-45 на Фестивальному причалі ( вул. Січеславська Набережна)-у м.  Дніпрі ВПЕРШЕ!!! покажуть масштабну світло-лазерну артінсталяцію Dnipro Light Flowers. Dnipro Light Flowers стане найбільшою в світі постіндустріальною світловою інсталяцією. 

(Недіюча заводська труба висотою 120 м покриється понад 700 джерелами світла, а на вершині буде встановлений найпотужніший в Україні лазер. Шоу розпочнеться о 21:45 та триватиме 15 хвилин. Крім цього, вже з неділі, 13 вересня, кожен бажаючий зможе запустити лазерний салют зі свого смартфона. Умова – допомогти благодійному фонду Kiddo, зробивши свій внесок через додаток, який розробили спеціально для цього інтерактиву. QR-коди із посиланнями на додаток також будуть у вигляді проєкцій. Це буде перша частина масштабної постіндустріальної світло-лазерної артінсталяції. На колишній промисловій території, що на лівому березі міста, зберегли 13 заводських труб – у панорамі більш ніж 7 кілометрів. За допомогою світла, лазера та безпровідної синхронізації вони працюватимуть як єдиний артоб’єкт. Dnipro Light Flowers стане найбільшою в світі постіндустріальною світловою інсталяцією. Перша частина – найвища труба, здивує дніпрян вже на День міста, решта буде реалізована пізніше. Планується, що артінсталяція працюватиме щовечора в панорамі лівобережжя, а двічі на тиждень транслюватиметься лазерне шоу).

УВАГА!!! ВЕЛИКЕ прохання прибути на Фестивальний причал о 21-00!!!!!!!!!!!! Аби мати можливість представникам ЗМІ зручно розташуватися у спеціальній зоні під сценою. Мати редакційне посвідчення ОБОВ’ЯЗКОВО. 

Засоби індивідуального захисту (маски та санітайзери) теж  обов’язкові.

К.о. Юлія Вітвицька (067-560-45-75) 

УВАГА!!! Аби вчасно дістатися до місць проведення заходів, зважайте на тимчасове перекриття руху.