Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У серпні майже 1500 дніпрян взяли участь у профорієнтаційних заходах служби зайнятості

У серпні майже 1500 дніпрян взяли участь у профорієнтаційних заходах служби зайнятості

Починаючи з серпня 2020 року фахівці з профорієнтації Дніпровський міський центр зайнятості відновили проведення групових профінформаційних та профконсультаційних заходів безпосередньо у приміщеннях центрів зайнятості. Разом з тим спеціалісти продовжили консультувати безробітних у дистанційному форматі , зокрема, людей з інвалідністю.

Загалом учасниками заходів стали майже 1500 дніпрян.

Під час заходів клієнти отримали інформацію стосовно послуг служби зайнятості, особливостей пошуку роботи у період карантину, наявних вакансій та переваг легальної зайнятості. Дізналися про можливість здобути нову професію за сприяння служби зайнятості.

Особливу увагу спеціалісти приділили презентації онлайн сервісів. Державної служби зайнятості: «Моя професія: консультаційна мережа», «Електронний кабінет шукача роботи», «Освітній портал» та ін.

Окрім цього безробітні дізналися про можливість отримати доступ до навчальних програм на безкоштовних освітніх онлайн-платформах.

Кульмінацією заходів стало отримання відповідей на питання стосовно особливостей перебування на обліку у центрі зайнятості та пошуку роботи:

  • Як часто потрібно відвідувати центр зайнятості?
  • Як визначається поняття «підходяща робота»?
  • Від чого залежить розмір та тривалість виплати допомоги по безробіттю?
  • Чи можливий «підробіток» під час перебування на обліку у центрі зайнятості?