Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Система «Безпечна школа» - переваги електронного сервісу для дітей, батьків та вчителів

У Дніпрі створили єдиний освітній простір, корисний для дітей, батьків та вчителів - «Безпечна школа». Впровадження цієї системи дозволить автоматизувати основні шкільні процеси, як то створення електронної бази домашніх завдань та розкладів, запровадження електронних щоденників, табелів тощо. Учні матимуть нові електронні квитки. З ними діти зможуть їздити безкоштовно в електротранспорті та матимуть 25% знижки в автобусах та маршрутках.

«Безпечна школа» - це також  комплекси турнікетів, камер відеоспостереження та охоронної сигналізації. У Дніпрі їх уже встановили в 38-ми школах. Наразі триває облаштування таких комплексів у наступних 40 навчальних закладах. Завдяки такій системі, батьки зможуть оперативно стежити за відвідуванням дитиною навчального закладу в зручний спосіб через один з месенджерів (messenger, telegram, viber).
«Слід зауважити, що «Безпечна школа» – це більше, ніж турнікети та камери відеоспостереження в школах. Завдяки системі проводяться також електронні опитування серед батьків. Ці дані дозволять впливати на  навчання та освітній простір міста загалом. Разом ми зможемо формувати меню в їдальнях та стежити за тим, що і як їдять діти. Ця система інформуватиме батьків про пільги на харчування. Завдяки даним анкет ми будемо  реагувати на побажання переважної більшості батьків у всіх районах міста», - зазначив спеціаліст департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Артем Трапезніков.  
Щоб мати всі ці переваги, слід зареєструватися в системі. Зробити це можна, скориставшись  комп’ютером або іншим електронним пристроєм. Якщо такого немає, то потрібно звернутися до класного керівника чи директора школи та заповнити анкету в паперовому вигляді.
«В анкеті  слід вказати осіб, які матимуть право заходити до школи та отримувати інформацію про знаходження дитини в навчальному закладі. Ці дані мають бути підтверджені документами, які посвідчують особу. Їх додають до анкети в електронному вигляді чи у вигляді паперових копій.  Вся інформація зберігатиметься на серверах міської ради і буде захищена відповідно до вимог ЗУ «Про захист персональних даних». Завдяки системі «Безпечна школа» ми зможемо також брати до уваги побажання батьків щодо художнього та фізичного виховання дітей, позашкільних занять, екскурсій та особливих потреб дітей. А батьки дізнаватимуться більше про спортивні школи, секції, гуртки, заклади позашкільної освіти нашого міста», - розповіла провідна спеціалістка департаменту гуманітарної політики ДМР Юлія Дуогіте.
Після реєстрації всі бажаючі зможуть отримати нові електронні квитки. Їх видаватимуть у школах безкоштовно.
Зареєструватися в системі можна на сайті
Отримати детальну інформацію та проконсультуватися можна у директорів шкіл та класних керівників або за посиланням.