Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Престур на тему: «Освітній процес в умовах адаптивного карантину»

11 серпня о 10-00 у СШ №134 (вул. Шолохова,17)- початок престуру на тему «Освітній процес в умовах адаптивного карантину»

Формат:

10-00 СШ № 134 ( вул. Шолохова,17)- підготовка шкіл до учбового року в умовах адаптивного карантину

Спікери:

- Лариса Кульбач, директорка СШ №134;

- Олександр Аджимян, в. о. начальника відділу технічного нагляду департаменту гуманітарної політики

 

ПЕРЕЇЗД

11-00, НВК №139 (вул. Березинська, 4)- капітальні ремонти в школах м. Дніпра

Спікери:

- Владислав Полушкін, директор КЗО HBK №139;

- Олександр Аджимян, в. о. начальника відділу технічного нагляду департаменту гуманітарної політики

Довідка:

Підготовка шкіл Дніпра до нового навчального року

У Дніпрі - 155 комунальних закладів загальної середньої освіти (серед них 34 навчально-виховні комплекси з дошкільним відділенням), 2 спеціальні заклади для дітей з особливими освітніми потребами (ССЗШ № 90, НРЦ «Надія»).

З 1 вересня 2020 року запланована кількість учнів загальноосвітніх закладів Дніпра буде складати понад 102 тис дітей, серед яких першокласників – 10 593 дитини.

Наразі у місті тривають активні роботи по підготовці шкіл до нового навчального року  та проведення освітнього процесу в умовах адаптивного карантину. Ведуться ремонтні роботи, оновлюється матеріально-технічна база закладів, закуповується дидактичний матеріал.

а) реновація та капітальні ремонти

До 1 вересня заплановано завершити реновацію Навчально-виховного комплексу № 106, Навчально-виховного комплексу № 148, Спеціалізованої школи № 7 з поглибленим вивченням іноземних мов, Середньої загальноосвітньої школи № 105. Також до кінця року планується закінчити роботи у Середній загальноосвітній школі № 124. При цьому, у Середній загальноосвітній школі № 15 роботи будуть тривати і у 2021 році.

У 15 закладах загальної середньої освіти тривають капітальні ремонти їдальнь і санвузлів, з яких у 12-ти роботи будуть завершені до 1 вересня, а саме: СЗШ № 15, СЗШ № 46, СЗШ № 135, СЗШ № 143, СЗШ № 147, НВК № 99, НВК № 111, НВК № 130, НВК № 131, НВК № 137, НВК № 138, НВК № 139. Ще у трьох школах ремонти повинні закінчитися протягом вересня: СЗШ № 39, СЗШ № 67, СЗШ № 96.

Також, до початку нового навчального року буде виконаний:

·         капітальний ремонт покрівлі НВК № 71

·         капітальний ремонт огорожі НВК № 137

·         капітальний ремонт будівлі та благоустрій об’єктів території учбового корпусу НВК № 144

У вересні заплановано завершити:

·         Капітальний ремонт санвузлів та спортивної зали СЗШ № 40

·         Будівництво міні-футбольного майданчика з навчально-тренувальних занять дитячо-юнацького футболу у НВК № 137

У жовтні повинен завершитися капітальний ремонт спортивної зали НВК № 59 та капітальний ремонт спортивного майданчику у СЗШ № 49 і ліцеї інформаційних технологій.

Наразі вже завершено капітальний ремонт дитячого спортивного майданчику у СЗШ № 21.

б) закупівля дидактичного матеріалу

Для 146 шкіл закуповується дидактичний матеріал згідно вимог програми Нової української школи (глобус, карти, набір класного інструменту, магнітний календар, учнівські магніти, килимок конструктор з пазлів, робот з полем для вивчення алгоритмів).

Для 123 закладів вже поставлено карти, набір прозорих стереометричних фігур,  набір моделей.

Для 80 шкіл закуповується корекційно-розвиткове навчальне приладдя (навчальний набір, розрахунковий матеріал "Набір Кюізенера", математична вага, навчальний годинник, магнітний календар).

Для 13 закладів україномовні дидактичні матеріали з навчанням мовами національних меншин (набір класного інструменту, тематичні колекції в учбові кабінети, карти).

Для Інклюзивного ресурсного центру буде придбано дидактичний матеріал для дітей з особливими освітніми потребами (килимок, сенсорна печера, конструктор, шнурівка, будівельні блоки, бізіборд).

Для СЗШ № 119 вже поставлено навчальне обладнання для кабінету хімії (реактиви, посуд для реактивівваги, прилади, колекціїї, моделі), для НВК № 148 – лабораторне обладнання для кабінету фізики і лабораторні прилади для кабінету хімії (комплект лабораторний «Механіка», комплект лабораторний «Електрика і магнетизм», набір демонстраційний «Електромагнетизм», комплект лабораторний «Молекулярна фізика і термодинаміка», комплект лабораторний «Оптика і квантова фізика»).

в) забезпечення підручниками

Станом на липень 2020 року загальне замовлення закладів освіти міста на отримання підручників для учнів 3-х та 7-х класів складає:

·         3 клас – 106 197 екз.

·         7 клас – 35 360 екз.

З 29.07.2020 на книжкову базу департаменту освіти і науки облдержадміністрації почали надходити підручники для учнів 3-х класів:

·         29.07.2020 - 8 703 екз.

·         03.08.2020 – 11 226 екз.

Наразі вирішується питання доставки зазначених підручників до закладів освіти міста.

г) забезпечення освітнього процесу в умовах адаптивного карантину

Для створення безпечного освітнього простору департаментом гуманітарної політики проводяться закупівлі всіх необхідних засобів для навчальних закладів, а саме:  дезінфікуючі засоби та підставки до них, пакети для сміття, паперові рушники, пірометри, мило. 

УВАГА! Від’їзд представників ЗМІ від міської ради (шлагбаум) о 9-20

 

 

Засоби індивідуального захисту (маски, рукавички та санітайзери – обов’язкові)