Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі облаштовують технопарки для дітей 

У Дніпрі реконструюють сквер на перетині проспекту Петра Калнишевського та вулиці Гулі Корольової, що на Лівому березі. Після оновлення тут з’явиться технопарк. Такий проєкт передбачає створення в сквері міні-вулиць з дорожньою розміткою, світлофорними об’єктами, встановленими дорожніми знаками. Все задля того, щоб діти могли через гру навчатися правилам дорожнього руху.  

«У нас в місті постійний запит від мешканців на відновлення місцевих скверів, де можна було б проводити дозвілля. Наразі в різних куточках Дніпра ми організовуємо щось подібне. Є масштабні проєкти, як-то «Зелений гай» чи сквер «Прибережний». Цей називається Технопарк. У результаті реконструкції люди отримають місце відпочинку європейського зразка з зеленими зонами, системами поливу, дитячими ігровими комплексами, сучасним освітленням тощо. Вартість робіт складає близько 5,8 млн грн», - розповів головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко.

Сквер буде розділено на зони, тут облаштують батути, встановлять дитячий ігровий комплекс та велику пісочницю. На кожній ділянці, де бавитиметься малеча, нанесуть спеціальне гумове покриття.

«Цю реконструкцію ми обговорювали разом із мешканцями району. Люди давно на це чекали і неодноразово зверталися із проханням про облаштування зони відпочинку до міської влади. Тому було прийнято рішення до Дня міста подарувати жителям Індустріального району оновлений сквер», - сказав депутат міської ради Сергій Пустовий.

Другий подібний майданчик споруджують на житловому масиві Покровський. Вони обидва будуть готові та презентовані до Дня міста.