Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі люди поважного віку опановують сучасні технології

У Дніпрі майже п’ять тисяч людей поважного віку навчились користуватись не тільки смартфоном, а ще й персональним комп’ютером. Завдяки новим навичкам вони змогли спілкуватись з рідними навіть коли перебували один від одного на великих відстанях, навчились ставати в електрону чергу та оплачувати комунальні послуги, не виходячи з дому.

Перше заняття по опануванню смартфонів відбулось у 2018 році. Предмет одразу став дуже популярним серед студентів «Університету третього віку». Заняття не припинились навіть під час суворого карантину – зі стін закладу їх «перенесли» у віртуальну площину та задіяли для цього технології дистанційного навчання і онлайн-сервіс Zoom.

Було сформовано сім груп для вивчення основ роботи зі смартфонами або планшетом та три – для опанування навичок роботи з персональним комп’ютером. Викладачі «Університету третього віку» отримали багато позитивних відгуків від слухачів. Вже цієї осені заплановано новий набір груп для навчання. Наразі для самостійного опанування смартфону була створена спеціальна методичка.