Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Як у Дніпрі розвивають спортивний простір, відкритий для всіх

У Дніпрі активно розвивають спортивну інфраструктуру для тренувань та занять спортом цілком безкоштовно. Відкриті спортивні, тренажерні майданчики, футбольні поля облаштовують як на подвір’ях, житломасивах, територіях шкіл, так і в парках.

Наприклад, тренажерний майданчик на ж/м Парус (вул. Моніторна, 2) вдалося облаштувати завдяки перемозі проєкту “Workout для всіх” по програмі «Бюджет участі». Свої голоси за нього віддали 748 осіб.

«Workout майданчик облаштували цілком коштом міського бюджету. На це було виділено майже 950 тис. грн. Це відкрита спортивна зона, де можуть тренуватися всі охочі. Загалом дніпряни досить активно подають до Бюджету участі проєкти щодо розвитку спортивної інфраструктури. За п’ять етапів програми було подано 157 відповідних проєктів, з них 18 стали переможцями», - розповіла директорка департаменту інноваційного розвитку ДМР Юлія Павлюк.

Зі свого боку, автор проєкту Богдан Руденко зазначив: «На майданчику знаходяться унікальні тренажери, за допомогою яких можна тренуватися не лише Workout, а й по різним силовим видам спорту. Покриття, тренажери – антивандальні і виготовлені з якісних матеріалів. Увесь день майданчик відкритий, а на ніч голова ОСББ будинку поруч закриває його. До слова, такого рівня відкритого майданчика для занять Workout у місті нема. Тішить, він користується популярністю серед мешканців, а це означає, що зусилля по реалізації цього проєкту виявилися недаремними».

Підліток Лев Голов’ятинський час від часу тренується на майданчику і задоволений, що є де позайматися спортом абсолютно безкоштовно.

«На цих тренажерах можна тренувати абсолютно всі групи м’язів. Усе зроблено якісно і по-сучасному. Дуже добре, що на житлових масивах, поруч із будинками облаштовують такі відкриті спортивні майданчики. Це розвиває масовий спорт і робить його доступним абсолютно для кожного. Словом, виходь на вулицю і тренуйся», - підкреслив юнак.

Спортивний простір розвивають й у парках міста. Так, у парку ім. Писаржевського спортивну зону облаштовано в сосновій рощі, де достатньо затінку для комфортних тренувань та ігор. Тут є багатофункціональне спортивне поле для занять міні-футболом, баскетболом та волейболом. А також великий майданчик із 17 тренажерами, лавочками для відпочинку.

«Ці два майданчики зроблені відповідно до всіх нормативів та вимог. Покриття тут із сучасних матеріалів, безшовне гумове, яке витримує як спеку, так і сильний мороз. Майданчики освітлюються, тому тут активно тренуються мешканці не лише в першій половині дня, а й увечері. На ніч футбольне поле закриваємо. Ці об’єкти, як і увесь парк, охороняються. Загалом у парках спортивні майданчики обов’язково повинні бути. Це передусім пропагує серед городян вести здоровий спосіб життя. Бути активними та спортивними», - наголосила директорка КП «Міська інфраструктура» Наталія Басова.

Тимур Манаєнков постійно відвідує спортивні майданчики: «Гарні тут тренажери, інколи тренуюся. Але більше полюбляємо з хлопцями грати на полі у футбол, баскетбол та інші ігрові види спорту. Навіть, якщо падаємо, то покриття таке, що не травмуємося. Класно, що поруч з будинком є такі майданчики».