Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Курс з рукоділля запустили онлайн для слухачів Університету третього віку

Під час карантину Університет третього віку у Дніпрі не припинив роботи. Викладати заняття для слухачів стали дистанційно. Наразі вже запущено 5 практичних і 5 теоретичних курсів, які можна вивчати онлайн. Серед них: англійська мова, українознавство, агрономія, основи роботи з комп’ютером, смартфоном і планшетом, психологія, здоровий спосіб життя тощо. Нещодавно додали ще один – онлайн-курс з рукоділля.
«Курс рукоділля до карантину проходив наживо, через велику популярність ми запустили його онлайн. Заняття відбуваються через «Zoom». Уже створено дві групи слухачів. Разом із викладачем вони опановуватимуть різні техніки роботи руками, як-от декупаж, нитки джут, плетіння тощо. Для людей поважного віку це корисні заняття, не тільки через їхню цікавість, а ще й через розвиток дрібної моторики. Це є профілактикою для великої кількості вікових хвороб, зокрема Альцгеймера», – зауважила спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення, департаменту внутрішньої та інформаційної політики Юлія Довгалюк.
27 травня для слухачів УТВ пройшло заняття з виготовлення серветниці з ниток джут. Лілія Медяник навчалася у себе вдома. Каже, що розібратися з тим, як брати участь у заняттях онлайн було не складно.
«Навчатися вдома – це дуже зручно, тим паче зараз, коли діють карантинні обмеження. Сьогодні за 1,5 години ми створили серветницю з ниток джут власними руками. Це вже друге заняття, до цього ми зробили підставку під гаряче. Мені дуже подобається курс рукоділля, однак не вистачає живого спілкування. Тож чекатимемо на відновлення навчання в аудиторіях», – розповіла слухачка.
За словами Юлії Довгалюк, слухачі УТВ здебільшого сучасні та активні, тому швидко орієнтуються у тому, як займатися онлайн. Якщо виникають якісь питання, то завжди можна зателефонувати до університету та отримати необхідну консультацію.