Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Як надають послуги підопічним міського терцентру Дніпра у період карантину

У Дніпрі майже 11 тисяч мешканців, якими опікується міський територіальний центр. У відділах цього закладу надається близько 40 видів різних послуг. Поки триває карантин працівники закладів територіального центру дбають про підопічних удома. Так, у міському терцентрі працюють 800 співробітників, з них 470 – це ті, які безпосередньо надають різну соціальну допомогу вдома. На одного соцпрацівника – до 15 підопічних.

«Серед іншого соціальний працівник допомагає в самообслуговуванні, пересуванні, веденні домашнього господарства, прибиранні житла, приготуванні їжі, закупівлі харчів, різних товарів, ліків, в оформленні документів, оплаті комунальних послуг тощо. Також дуже часто наші соцпрацівники надають психологічну підтримку, адже працюють із людьми похилого віку, яких важливо вислухати і підтримати. Загалом за останній рік послугою «допомога вдома» скористалися близько 7 тис. людей», – розповіла під час пресконференції 25 травня заступниця директора-начальниця відділу по АНД району міського центру соціального обслуговування Ольга Мешко.

Зі свого боку заступниця директора-начальниця відділу по Чечелівському району згаданої установи Тетяна Кошура зазначила: не менш популярними є послуги соціальної адаптації та робота груп здоров’я, а також різних творчих гуртків, які працюють безпосередньо у центрі.

«При соціальній адаптації допомагаємо нашим підопічним подолати різні складні життєві ситуації з корекцією психологічного стану тощо. Досить популярними є групи здоров’я з тренажерами, спортивним інвентарем, заняття з гімнастики, пілатесу. Також є сеанси масажу, ароматерапії. Створені різні творчі гуртки: театральні, танцювальні, співочі. Організовано також харчування для відвідувачів. На період карантину відвідування терцентру призупинено. Як тільки карантин закінчиться перебування людей у терцентрі відновиться. А загалом наші співробітники продовжують працювати і виходять до людей додому», – додала Тетяна Кошура.

Нагадаємо, підопічним територіального центру може стати самотня людина, яка потребує стороннього догляду. Для такої категорії послуги – безкоштовні. Або літні особи, діти яких за різних обставин не можуть про них піклуватися. Для таких послуги – платні.