Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Як у Дніпрі в умовах карантину нараховують виплати населенню в управліннях соціального захисту

У Дніпрі в період карантину в управліннях соціального захисту міської ради прийом мешканців ведеться в обмеженому режимі, але виплата допомоги і субсидій забезпечена у повному обсязі. Їх автоматично подовжують до кінця загальнодержавного карантину.

За словами начальниці Центрального управління соціального захисту населення Дніпровської міської ради Олени Кожемякіної, тим, хто був звільнений з роботи (з ініціативи роботодавця або уповноваженого ним органа) у період карантину і зареєструвався у службі зайнятості як безробітний, житлова субсидія призначається на підставі відповідної заяви та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку. При цьому для розрахунку зважають на розмір призначеної допомоги з безробіття без урахування сум заробітної плати. Якщо громадяни не мають можливості працевлаштуватися під час карантину, то для них спрощено процедуру отримання допомоги як малозабезпеченим сім’ям.

Крім того, 9397 мешканців Дніпра, які належать до окремих соціально незахищених категорій, отримають одноразову грошову допомогу у 1000 грн після надходження відповідного фінансування із державного бюджету.

«Уряд продовжує вживати антикризових заходів для соціального захисту громадян в умовах карантину. Так, 22 квітня було ухвалено постанову щодо надання допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої та другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок, на період карантину та на один місяць після дати його скасування. Вона надаватиметься у розмірі прожиткового мінімуму на кожну дитину до 10-річного віку», – додала Олена Кожемякіна.