Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Інформаційні вебінари – найбезпечніша форма консультування безробітних громадян під час карантину

Інформаційні вебінари – найбезпечніша форма консультування безробітних громадян під час карантину.

Днями за допомогою zoom-зв’язку фахівці Дніпровського міського центру зайнятості ініціювали проведення інформаційного вебінару із загальних питань зайнятості за участю 13 безробітних осіб.
Через месенджер Viber та електронну пошту на захід були запрошені особи, які набули статусу безробітного під час дії карантину, тобто ті, які надавали свої документи на реєстрацію засобами електронного зв’язку або через скриньку для прийому кореспонденції. Також, перед початком вебінару, громадяни отримали пам’ятку про «Права та обов’язки зареєстрованих безробітних», що дало їм змогу заздалегідь підготуватися до обговорення деяких питань.
Під час обговорювалися питання особливості реєстрації безробітних, надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю у період встановлення карантину.
На вебінарі фахівець відділу активної підтримки проінформувала слухачів про основні послуги державної служби зайнятості та сучасні підходи щодо їх отримання ( у тому числі і в умовах карантину) за допомогою електронних сервісів державної служби зайнятості.
Окрему увагу профконсультант приділила «Освітньому порталу» та «Профорієнтаційній платформі» завдяки яким служба зайнятості вирішує питання щодо сприяння оптимальному вибору або зміні людиною сфери трудової діяльності (професії) відповідно до її професійних інтересів, нахилів, здібностей, рівня професійної підготовки, стану здоров’я та з урахуванням потреб ринку праці. Фахівець наголосила, що безробітні громадяни мають можливість отримати інформаційні та консультаційні послуги, пройти профвідбір перед направленням на профнавчання або на співбесіду з роботодавцем.
Також, представник центру зайнятості нагадала усім слухачам про можливість звертатися до відділу рекрутингу, робота якого полягає в ролі посередника між роботодавцем та шукачем роботи. Фахівці відділу здійснюють оперативний та ефективний пошук кандидатів відповідно до вимог роботодавця, та одночасно із цим, пошук роботи для незайнятих громадян. Один із учасників скористався цією можливістю та після закінчення вебінару, одразу звернувся до фахівців відділу рекрутингу, які вже встигли поспілкуватися з ним та почати активний пошук бажаних вакансій.
Під час конференції всі учасники мали змогу ставити питання на які отримали вичерпні відповіді від фахівця, після завершення доповіді.

Зазначимо, що впровадження службою зайнятості таких інформаційних вебінарів не лише заощаджує час безробітних громадян, а й дбає про їх безпеку, здоров’я та обізнаність в питаннях праці.

Важливо: до завершення карантину проведення інформаційних вебінарів запроваджене Дніпровським міським центром зайнятості на постійній основі.