Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Сімейна лікарка розповіла про найбільш дієві способи захисту від коронавірусу

Дотримання карантину та правил гігієни – найбільш дієві способи захиститися від коронавірусної інфекції. Про це під час прямої телефонної лінії 1 квітня наголосила сімейна лікарка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 6 Ольга Мамаджанова.

«Щоб коронавірус не розповсюджувався, максимальна кількість людей повинна дотримуватись карантину, тобто залишатися вдома. Якщо за останні 30 днів була подорож за кордон, обов’язково самоізолюйтесь і сповістіть про це свого сімейного лікаря. Якщо з’явилися ознаки респіраторної інфекції, теж залишайтеся вдома і телефонуйте до лікаря, який скоординує дії для подальшого лікування», – сказала Ольга Мамаджанова.

Сімейна лікарка також нагадала про правила гігієни: мити руки з милом не менш ніж 20 секунд та обробляти їх упродовж дня антисептиком із вмістом спирту щонайменше 60 %. Уникати контакту з людьми із симптомами ГРВІ. Не торкатися немитими руками обличчя, особливо носа, очей, рота. Ретельно проводити термічну обробку їжі під час її приготування, зокрема м’яса, яєць.

Щодо медичної маски, то, за словами лікарки, вона цілком не захищає від зараження вірусами: маска – ефективна у комбінації з регулярною обробкою рук.

«Повноцінно харчуйтесь, пийте багато рідини і за можливості залишайтеся вдома», – наголосила Ольга Мамаджанова.