Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Із цього четверга громадський транспорт Дніпра перевозитиме лише медиків і працівників критичної інфраструктури, — комісія ТЕБНС

 Щоб максимально стримати розповсюдження коронавірусу у Дніпрі, із 00.00 26 березня користуватися громадським транспортом у місті зможуть лише співробітники критичної інфраструктури. Спецрейси автобусів і електротранспорту безкоштовно перевозитимуть медичних працівників, поліцейських, рятувальників, робітників аптек, хлібзаводів, комунальних підприємств тощо. Їм видадуть спеціальні перепустки. Також пасажирам потрібно бути щонайменше в масках, а також інших засобах захисту (окуляри та рукавички). Таке рішення ухвалила міська комісія з техногенно-екологічної безпеки. За дотриманням особливого транспортного режиму, котрий діятиме щонайменше до 3 квітня, стежитимуть правоохоронці.

«Ми розуміємо, що це достатньо серйозний та відповідальний крок, котрий принесе велику кількість, зокрема, негативних відгуків. Однак це — вимушене рішення, хоча й важке», — сказав голова комісії ТЕБНС Михайло Лисенко за підсумками засідання 24 березня.

Зміни автобусних маршрутів мерія Дніпра оприлюднить найближчим часом. Електротранспорт курсуватиме за звичними напрямками. Водночас обмеження не стосується служб таксі.