Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Як у Дніпрі забезпечують дозвілля дітей під час карантину

У Дніпрі для дітей, що перебувають на карантині, забезпечені умови для дистанційного навчання.
«Ми не штрафуємо батьків, якщо їх діти знаходяться на вулиці. Але ми рекомендуємо під час карантину дітям залишатися вдома і займатися улюбленими справами, допомагати батькам. Також не забувайте, що карантин – це не канікули: приділяйте увагу дистанційному навчанню. Ми закликаємо батьків бути відповідальними, не залишати одних вдома дітей віком до семи років», – розповіла начальниця відділу ювенальної превенції ГУНП в Дніпропетровській області Наталія Лазаренко.
Директорка НВК № 131 Олена Кізіль зазначила, що для дистанційного навчання дітей наразі існує безліч ресурсів, але батькам необхідно контролювати час перебування дитини в інтернеті.
«Для цього є освітні платформи з різних предметів. Так, департамент гуманітарної політики спільно з телеканалами презентував відеоуроки. Минулого тижня такі з’явилися з основних предметів для 9 – 11 класів, а цього – для інших класів. Матеріалу достатньо для зайнятості школярів і це дасть змогу швидше вчителю наздогнати матеріал після карантину. Зазначимо, що багато платформ в інтернеті наразі стали безоплатними», – розповіла Олена Кізіль.
Голова батьківської ради при міському голові Володимир Єсаулов закликав усіх до виконання умов запровадженого карантину.
«Це не чиясь забаганка, це зроблено для збереження нашого життя і здоров’я. Батькам необхідно бути готовими й сформувати для себе і дітей графік проведення дозвілля в обмежених умовах. Чим чіткіше ми дотримуватимемося рекомендацій, тим швидше закінчиться цей період. Головне для нас – це психологічне здоров’я дітей. Рівень успішності в школі буде надолужено і для цього педагоги за тиждень зробили ривок в онлайн-освіті», – зазначив Володимир Єсаулов.