Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Загальноміський захід «Колодія величаймо- весну зустрічаймо!» та встановлення гастрономічного рекорду

29 лютого о 14-00 на майданчику навпроти готелю «Дніпропетровськ» (вул. Січеславська Набережна) – загальноміський захід «Колодія величаймо- весну зустрічаймо!» та встановлення гастрономічного рекорду. 

УВАГА! О 13-50 (біля сцени) – підхід до преси начальника управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євгена Хорошилова. 

Довідка загальна: 

Як у Дніпрі Колодія відзначатимуть

Мерія Дніпра організувала святкування Колодія у парку Шевченка та на набережній біля готелю «Дніпропетровськ». Обидва заходи розпочнуться 29 лютого о 12:00.

«Це стародавнє українське свято зустрічі зими з весною. Ми гарантуємо яскраву атмосферу, безліч смаколиків, цікаву культурну програму на головній сцені та гастрономічні рекорди. Буде весело, цікаво і смачно. Ми кажемо «прощавай!» весні – як казали наші пращури. Хоча зима цього року була не дуже жорстка, але це чудовий привід за хорошої погоди прийти і відсвяткувати», – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Для містян на Січеславській Набережній цієї суботи підготували гастрономічний сюрприз- млинці випікатимуть одразу на вісімнадцяти сковорідках, робитимуть це чотири кухарі. Хочуть поставити рекорд і подивитися скільки можна спекти млинців за годину: за приблизним підрахунком їх повинно бути 700 – 800. Сам рекорд непростий і на нього впливає багато факторів – це і температура дерева, яке горить, і сковорідок, і вправність кухарів. 

Спеціально для здійснення рекорду із Запоріжжя привезуть прилад, на якому встановлять 18 сковорідок. Після того, як експертна комісія перерахує млинці, поласувати ними зможуть усі охочі безкоштовно. А далі – долучитися до великого хороводу.

«Це буде дійство, яке розпочнеться гарним танцем і перетвориться в об’єднувальний флешмоб для містян», – зазначила громадська діячка, засновниця організації «Sport & Health city» Вікторія Суходольська.

Водночас у парку Шевченка виступатимуть вихованці закладів позашкільної освіти. На головній алеї для гостей влаштують театралізоване дійство. Також пригощатимуть усіх варениками від козаків «Лютої кухні».

Завершиться святкування о 17-00 традиційним спаленням опудала.

УВАГА! Від’їзд представників ЗМІ (на обидва!!!! заходи) від міської ради об 11-30.