Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі ремонтують внутрішньоквартальні дороги, які не відновлювали десятиріччями

У Дніпрі продовжується ремонт внутрішньоквартальних доріг. Майже всі двори міста стояли без ремонту з часів забудови житломасивів – від 30 до 50 років. Влада Дніпра взялася за комплексну реконструкцію ще торік восени. Цього року масштабний ремонт дворів і внутрішньоквартальних доріг – один із пріоритетів мера Бориса Філатова. 

Наразі у місті працює одразу 10 бригад ремонтників у різних районах, зокрема на ж/м Лівобережний-1, просп. Петра Калнишевського та вул. Менахема Шнеєрсона. Як зазначають у департаменті благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, ремонтують одразу декілька адрес в одному районі.

«У 2020 році міський голова Борис Філатов оголосив ремонт внутрішньоквартальних доріг, благоустрій дворів і тротуарів пріоритетним напрямом роботи. Ми не ремонтуємо дороги біля одного-двох будинків, роботи проводяться масштабно. Техніка заїжджає на житловий масив або район, і там ремонтується максимальна кількість внутрішньоквартальних доріг», – зазначив заступник начальника відділу благоустрою департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Дмитро Коробов.

Зокрема, зараз розпочато підготовчі роботи до ремонту внутрішньоквартальних доріг по вул. Менахема Шнеєрсона, 11. Раніше дороги лише латали, повної реконструкції жодного разу не проводилося. З проханням відремонтувати внутрішньоквартальну дорогу місцеві мешканці зверталися до міського голови. 

«Реконструкція двору за цією адресою проводиться на загальній площі близько 6 тис. кв. метрів. На об’єкт ми зайшли лише 3 лютого. Зараз проводимо підготовчі роботи, бо погода мінлива, і ми не маємо можливості зняти дорожнє покриття, щоб не завдавати дискомфорту мешканцям будинку», – каже директор фірми-генпідрядника Сергій Кіт.

Він також зазначив, що по вул. Менахема Шнеєрсона, 11 планується повна заміна бордюрів, дорожнього та тротуарного покриття, пішохідних доріжок до під’їздів, облаштування пониженого бордюрного каменю для безперешкодного доступу маломобільних груп населення. 

Тамара мешкає у цьому будинку вже близько 12 років. Каже, що за цей час ремонту дороги не було, і вона дуже радіє, що вже незабаром їхній двір стане комфортнішим: «Ми зверталися до міської влади, аби нам відремонтували дорогу у дворі.  Це болюче питання. Будинок великий, понад 10 під’їздів. І якщо коло нашого під’їзду ще можна пройти-проїхати, то далі – ні. Коли з чоловіком кудись виїжджали на машині – це був жах, дорога розбита місцями. Дуже вдячні, що наше прохання виконують, ми цінуємо цю турботу».