Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Підприємцям Дніпра нагадали про необхідність офіційного працевлаштування робітників

У Дніпрі продовжують роз’яснювальну роботу щодо важливості офіційного працевлаштування. На виконання доручення Кабміну податкова, інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради спільно з ГУ Держпраці в області пояснює роботодавцям, що їм загрожує за порушення оформлення трудових відносин. 30 січня таку роботу провели з підприємцями центрального ринку «Озерка».

За словами начальниці інспекції з питань праці та зайнятості населення міськради Тетяни Янушкевич, зараз головне завдання – проінформувати максимальну кількість підприємців. «За порушення трудових відносин штрафні санкції чималі. Наприклад, за одного неоформленого працівника штраф становить 30 мінімальних заробітних плат або понад 141 тис. 690 грн. А за недопущення інспекторів до перевірки застосовується штрафна санкція у розмірі 100 мінімальних заробітних плат, а це вже 472 тис. 300 грн. Ми не зацікавлені у тому, щоб штрафувати підприємців, а навпаки – за легалізацію трудових відносин, оскільки 60 % податку на доходи фізичних осіб залишається у міському бюджеті», – розповіла Тетяна Янушкевич.

Вона також нагадала, що серед переваг офіційного працевлаштування – страховий стаж, можливість отримувати лікарняний та звернутися до центру зайнятості у разі втрати роботи тощо.

Під час бесіди із підприємцями представниця мерії видала роздруковану пам’ятку з роз’ясненнями, а також прописаними штрафними санкціями.

Зі свого боку т. в. о начальника ГУ Держпраці у Дніпропетровській області Владислав Катченко зазначив, що за результатами інформаційно-роз’яснювальної роботи податкова та пенсійний фонд проаналізують усю інформацію і сформують списки так званих ризикових підприємств: «Закликаємо усіх роботодавців оформлювати своїх працівників, щоб потім не потерпати від таких серйозних за розміром штрафів».