Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі відбулася зустріч з творцями стрічки «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке»

27 січня, у Дніпрі, за сприяння мера Бориса Філатова відбулася зустріч з творцями стрічки «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке», а також безкоштовний показ цього фільму. До кінотеатру «Мультиплекс» (ТРЦ «Караван») було запрошено військових, медиків та учасників міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Фільм-казку знято на основі книги сценариста Сашка Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід». Сюжет розгортається у часи Запорозької Січі. 

Продюсер стрічки Євгеній Д'яченко розповів, що процес її створення тривав півтора року.

«Це перший фільм-казка. Це дуже складний жанр. Я бачу по залах, що у нас вийшло. Нам дуже приємно, що нас запросив мер Борис Філатов. Ми вдячні кожному глядачу, котрий сьогодні прийшов», – зазначив Євген Дьяченко. Школярка Ірина, команда якої перемогла торік у дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»), поділилася враженнями від фільму: «Діти, які грають у «Сокіл» («Джура»), усі зрозуміли сенс. Цей фільм виховує патріотизм і допомагає зрозуміти, що окрім нашого краю немає нічого головнішого. Ми всі його маємо захищати. Ніколи не здаватися і завжди треба йти до кінця».

Заступниця директора – начальниця управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Дар’я Біла зазначила, що вдячна тим людям, які прославляють культуру країни. «Мені також радісно дивитися на таке молоде покоління, яке швидко збирається і вигукує «Слава Україні!», яке аплодує командам, що знімають дійсно хороше українське кіно. Можу тільки побажати, щоб воно примножувалося і аби було якомога більше таких творчих зустрічей, фільмів і щоб було, що потім показувати нашим дітям», – зазначила Дар’я Біла.