Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

У Дніпрі перевірили нову систему пожежної сигналізації

У Дніпрі відбулася перевірка нової пожежної сигналізації у дошкільному закладі НВК № 148 «Планета Щастя». Торік такі сучасні системи встановили у 6 дитсадках, цьогоріч планують ще у 14-ти.

Так, у НВК № 148, де навчається 343 дитини дошкільного віку і 117 першокласників, при перевірці система спрацювала чітко в усіх приміщеннях.

Вихователька згаданого закладу Ірина Запорощенко розповіла: двічі на рік відбуваються тижні з пожежної безпеки, і алгоритм дій дітям розповідають в ігровій формі.

«Діти не розгубилися, тому що проводилася попередня робота. Діти знають алгоритм дій і вони розуміють, коли звучить сигнал пожежної тривоги, то потрібно одягатися і в жодному разі не губитися. Окрім цього, потрібно уважно слухати наставляння вихователя», – розповіла вихователька.

Вихованки Арина й Аліса розповіли, що коли почули сигнал тривоги, їм було трохи страшно.

«Вихователька нам казала, щоб ми не боялись, бо приїдуть пожежні. Ми послухали виховательку і швидко одяглися, потім допомагали іншим. Раніше нам розповідали, що, коли пожежа, потрібно закрити обличчя руками і швидко вибігти на вулицю», – поділилися дівчата.

Михайло навпаки не злякався і чітко розумів, що потрібно робити: «Я розумів, що потрібно швидко переодягатися і виходити по спеціальних сходах, щоб рятуватися від пожежі».

Водночас начальник відділу пожежної безпеки КП «Безпечна та інноваційна освіта» міського департаменту гуманітарної політики Єгор Худий зазначив: усі дитсадки 100 % забезпечені вогнегасниками. Їх регулярно перевіряють фахівці та виконують відповідне технічне обслуговування.

За ініціативою міського голови Бориса Філатова з 15 січня по 15 лютого у Дніпрі перевірятимуть усі школи та дошкільні заклади на дотримання пожежної безпеки. За її результатами сформують базу послуг і закупівель, які необхідно здійснити.