Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Урочисте нагородження авторів проєктів-переможців партиципаторного бюджетування (бюджету участі) у м. Дніпрі

16 грудня об 11-00 у приміщенні Дніпровської міської ради (просп. Д.Яворницького, 75А, друга будівля!!!!, 3 поверх, зала засідань) -  урочисте нагородження авторів проєктів-переможців партиципаторного бюджетування (бюджету участі) у м. Дніпрі. 

Участь у заході візьме міський голова Борис Філатова.  

Довідка:

У 2019 році Дніпро побив власні рекорди - 282 учасника подали 465 проєктів (435 з них відправлені на голосування).

За результатами голосування 105 320 дніпрян віддали 334 661 голосів, а це в 3,5 рази більше голосуючих і майже в 7 разів більше голосів, ніж у 2018 році!

У 2019 році зросли всі показники, в тому числі активність і залученість містян. Майже 11% жителів Дніпра проголосували за проєкти Бюджету участі, і це демонструє велику зацікавленість дніпрян до процесу партиципаторного бюджетування у нашому місті.

Всього за період голосування платформу «Громадський проєкт» відвідало 305 тисяч осіб, а це третина населення нашого міста!

За три роки впровадження бюджету участі, саме ця програма стала поштовхом для підвищення рівня діджиталізації населення. Абсолютна більшість голосів була надана за допомогою смартфонів – ¾ від всіх голосів. За допомогою терміналів Приватбанку було віддано більше 60 тисяч голосів, а  це 18% від загальної кількості голосів. 

Переможцями цього року стали 68 авторів, які подали 107 проєктів (16 великих і 91 малих). 

Для реалізації проєктів-переможців у бюджеті міста на 2020 рік передбачено 31 мільйон гривень.

Найбільшу кількість голосів (5202 голоса) отримав великий гуманітарний проєкт № 252 Ратнікової Олени «STEMLab (комп’ютерний клас для КЗО «НВО № 136» ДМР)».

Лідером серед малих гуманітарних проєктів (3682 голоса) став проєкт Веденєєвої Марини № 433 «Інноваційний комп'ютерний клас у СШ №135»

Взагалі, серед лідерів гуманітарних проєктів 18 проєктів  стосуються впровадження у школах міста STEM-технологій. 

Самий молодий автор IV етапу - Сєрова Ірина подала проєкт у 16 років, зараз їй виповнилося 17 років. Проект №320  «School 134. FM - сучасний інформаційний простір» передбачає створення шкільної радіостудії, яка стане творчим, інтелектуальним центром суспільного життя школи.

Серед муніципальних проєктів лідером став проєкт Вабілевої Тетяни № 183  «Доглянута територія – ознака доброго господаря», проєкт стосується відновлення зеленої зони по вул. Шинна, з влаштуванням пішохідних доріжок, з забезпеченням доступності маломобільних груп населення, біля зеленої зони розташовано ВПУ № 17, коледж економіки та бізнесу, житлові будинки. 

Великою увагою користувались муніципальні проєкти, які стосуються:

  • забезпечення безпеки дніпрян  - встановленню відеокамер з підключенням до системи «Безпечне місто»  (№ 293 «Безпечний житловий масив», автор Есаулов Володимир, № 185 «Відеозахист ж/м Парус» автор - Головачова Катерина);

  • влаштуванню нових дитячих та спортивних зон відпочинку (10 проєктів з загальної кількості переможців).

Усе місто об'єдналося в голосуванні за проєкт №148 «Коли тест-змужки маю, я діабет здолаю», що передбачає придбання тест-смужок для дітей-інвалідів з діабетом 1 типу. Активність під час голосування за цей проєкт продемонструвала готовність жителів Дніпра до підтримки соціальних ініціатив.