Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Пресконференція «Презентація документальної книги про російсько-українську війну «Щоденник нелегального солдата»

08 грудня о 14-30 у ЦМБ (вул. Воскресенська, 23, 1 поверх) - пресконференція «Презентація документальної книги про 

російсько-українську війну «Щоденник нелегального солдата». 

Спікери:

-Олена Білозерська, авторка книги;

- Віталій Кучеренко, завідувач відділом Бібліотеки української діаспори ім. Сенатора Джона Маккейна.

О 15-00 – презентація книги.

Довідка: 

У Дніпрі вперше (у форматі відкритої зустрічі) в Україні  відбудеться презентація книги-спогадів легендарної жінки-воїна (снайпер)  Олени Білозерської «Щоденник нелегального солдата».

«Щоденник нелегального солдата" – книга про події 2014-17 рр., коли авторка була снайпером у складі ДУК "Правий сектор" та Української Добровольчої Армії.: "Це фіксація на папері наших боїв, побуту, мови, почуттів, емоцій". Книга абсолютно документальна, у ній тільки справжні імена, справжні діалоги і опис  подій.

«Це книга-фотографія, фіксація на папері відтинку реальності – наших боїв, нашого побуту, наших почуттів і емоцій, - каже про свою книгу авторка.- Я написала її для того, щоб майбутні історики, автори майбутніх художніх книг і сценаристи фільмів знали подробиці, без яких немає правди: не лише про бої, а й те, як ми добували зброю, у що вдягалися, як розмовляли, що їли й пили, з чого сміялися і якими лайками лаялись…»

Олена Леонідівна Білозерська (Білозерська-Воронова) – українська журналістка, блогерка та громадська діячка, володарка першого місця у всесвітньому конкурсі блогів The Bobs Deutsche Welle за 2013 рік серед блогів українською мовою за версією користувачів.

З 2014 року — учасник російсько-української війни (снайпер) у складі ДУК «Правий сектор» та Української добровольчої армії. З жовтня 2018 — офіцер Збройних Сил України.

Стала відомою завдяки своєму популярному блогу, а також завдяки веденню прямих відеорепортажів з гарячих точок АТО/ООС.

Контактна особа: Луденський Сергій, 093 505 99 97.