Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Громадська організація Дніпропетровського національно-культурного товариства циган «Романо кхам»

Любов Власова – голова організації, один з найвідоміших представників ромської інтелгенціі незалежної України, веде активну творчу і громадську діяльність для підвищення соціально-духовного рівня громадян України, заощадження і розвитку самобутньої ромської культури і традицій.

Власова Л.А. в сфері культури працює майже 30 років. Нею створений вокально-інструментальний ансамбль «Моя душа», де вона художній керівник і солістка. Величезну увагу Любов Власова приділяє ромським дітям, для яких вона вперше в Україні в 2003 році заснувала школу-студію мистецтв, в тому ж році організувала обласний дитячий фестиваль циганського мистецтва «Діти сонця». У 2004 р на базі школи мистецтв був заснований новий ансамбль «Жива вода». Також в 2004 році був проведений Всеукраїнський відкритий дитячо-юнацький фестиваль «Романо Кхам», на якому були присутні видатні діячі культури ромів України, керівники управління культури Дніпра та області, брали участь понад 100 конкурсантів, були присутні в залі більше 1000 глядачів.

Любов Власова вперше в Україні в 2005 році організувала загальноміське святкування, народні гуляння і святковий концерт за участю ромських колективів міста та області, присвячений міжнародному дню ромів. Як піаністка і вокалістка проводить благодійні концерти в лікарнях і госпіталях для ветеранів ВВВ і АТО, інвалідів та людей похилого віку, а також у церквах і на великих концертних майданчиках м.Дніпра під час проведення міських свят.

Творчі колективи під керуванням Любові Власової беруть активну участь в міжнародних, всеукраїнських та міських фестивалях, культурно-мистецьких та благодійних заходах, за участь в яких нагороджена безліччю нагород: Вокально-інструментальний циганський ансамбль «Жива вода» отримав Гран-Прі почесний диплом Міжнародного ромського фестивалю «Амала-2001», м Київ, Фольклорний ансамбль «Жива вода» за активну творчу діяльність, спрямовану на збереження, розвиток і популяризацію ромського мистецтва не одноразово нагороджувався дипломами Всеукраїнського ромського фестивалю мистецтв «Слобожанська підкова», (2005, 2006, 2007. 2008, 2010р.), г. Харьков, а також багатьох інших ромських фестивалів, які щорічно проводяться в містах Київ, Одеса, Кременчук, Донецьк, Миколаїв , де традиційно нагороджується Гран-Прі.

Найвищим визнанням високої професійної майстерності є нагорода Любові Власової Гран-Прі на Першому Українському фестивалі-конкурсі виконання романсу в м. Запорожжі, де суддями були професори консерваторій багатьох міст, зокрема Києва і Одеси. Свою громадську позицію про розвиток музичної та духовної культури в регіоні та в Україні Любов Анатоліївна висловлює по телебаченню у багаточисельних інтерв'ю, на нарадах в міській раді, облдержадміністрації, на раді з національних меншин і міграції Верховної ради України.

Контакти: 

м. Дніпро,

Власова Любов Анатоліївна

https://www.facebook.com/profile.php?id=100026746154112