Перейти в кабінетКабінет мешканця
Дніпра

Дніпропетровський філіал «Земляцтво кримських татар»

ГО "Земляцтво кримських татар"  –  громадська організація, що представляє інтереси корінного народу Криму – кримських татар (кримців), які проживають в Україні. "Земляцтво кримських татар" прагне до єдності і сприяє творчому збагаченню кримських татар, підтримуючи їх духовну, культурну та соціальну спадщину за межами їхньої історичної Батьківщини. "Земляцтво кримських татар" підтримує  ініціативи міжкультурної взаємодії, спрямовані на розвиток миру, толерантності і взаємоповаги між представниками різних етносів та конфесій, що проживають в Україні. Також "Земляцтво кримських татар" регулярно проводить зустрічі кримських татар для зміцнення та підтримки власних автентичних цінностей і традицій.

"Земляцтво кримських татар" діє на постійній основі і спрямовує свою діяльність на:

  • посилення процесу консолідації серед кримськотатарського народу;
  • взаємодію з національним з'їздом, вищим повноважним представницьким органом кримськотатарського народу Курултаєм (Milliy Qurultay) і єдиним вищим повноважним представницько-виконавчим органом кримськотатарського народу Меджлісом (Milliy Meclis);
  • побудову міжнаціонального діалогу та взаєморозуміння з усіма народами, що проживають в Україні;
  • сприяння забезпеченню прав і свобод кримських татар.

 

Місія ГО "Земляцтво кримських татар" - сприяння розвитку культурного життя кримськотатарського народу, побудова громадянського суспільства в Україні, яке базується на принципах толерантності, взаємоповаги та взаєморозуміння. Одним із пріоритетних напрямків діяльності "Земляцтво кримських татар" є створення культурних центрів кримських татар у м. Дніпрі та інших містах нашої держави, які мають на меті ознайомлення з культурою, традиціями, мистецтвом, літературою та історією кримськотатарського народу, а також задоволення культурних, соціальних та освітніх потреб.

Регіональні представництва також є у місті Києві, Львові, Херсоні та Генічеську.

Контакти:

м. Дніпро,

вул. Чернишевського, 47

E-mail: [email protected]

Мустафаєв Кемал Віталійович

https://qirimcemiyeti.org/